• 1403/09/10 - 08:25
  • - تعداد بازدید: 29
  • - تعداد بازدیدکننده: 28
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

تشریح برنامه ها و اقدامات دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به مناسبت ماه پژوهش

حجت الاسلام و المسلمین سید کریم خوب‌بین خوش نظر، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، همزمان با ماه پژوهشی دانشگاه به تشریح مهمترین برنامه های این معاونت در این ماه پرداخت.

وی در ابتدا با اشاره به رویکرد پژوهشی دانشگاه، گفت: برای تبیین رویکرد پژوهشی دانشگاه ، بهترین و آسان ترین کار، مراجعه به درختواره پژوهشی آن است. در این درختواره مطالعات قرآنی و حدیثی دانشگاه ابتدا به دو عنوان کلی «مطالعات جامعه پردازی اسلامی» و «مطالعات متن پژوهی قرآنی» تقسیم می گردد.

وی افزود: هر یک از این دو عنوان نیز به ترتیب شامل چهار موضوع می گردند. موضوعات عنوان نخست عبارت اند از : «قرآن کریم، نظام سازی و حکمرانی»، «قرآن کریم و گفتمان انقلاب اسلامی»، «قرآن کریم و تمدن سازی اسلامی» و «آینده پژوهی قرآنی»؛ چنان که موضوعات عنوان دوم عبارت اند از : «احیا و تحقیق نسخ تفسیری و علوم قرآنی»، «مطالعات ادبی و زبانشناختی قرآن کریم»، مطالعات تطبیقی» و «مطالعات قرآنی در سیرۀ اهل بیت علیهم السلام».

خوش نظر بیان کرد: همۀ این هشت موضوع نیز شامل ریز موضوعات فراوان دیگری می گردد. بنابراین، از این طریق می توان با رویکرد پژوهشی دانشگاه آشنا گردید.  قابل ذکر است که این درختواره ظرفیت افزودن موضوعات و مسائل دیگری را نیز دارد که این امر به زودی انجام خواهد شد.  
 
وی در خصوص فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه بیان کرد: همان طور که می‌دانید تبدیل هفته پژوهش به ماه پژوهش در سطح دانشگاه و برگزاری برنامه های متنوع پژوهشی، از ابداعات همکاران ما در معاونت پژوهش است که از 24 آبان تا 25 آذر است. طبیعی است که بخش زیادی از این برنامه ها در دانشکده های علوم قرآنی در 16 استان کشور برگزار خواهد شد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ضمن معرفی برنامه‌ها به مناسبت ماه پژوهش گفت: برخی از برنامه های در دست اجرا در این یک ماه عبارت اند از : برگزاری نشست های علمی تخصصی، برگزاری نشست های انتقال تجارب علمی اعضای هیأت علمی دانشگاه، برپایی کارگاه نقد کتاب، برگزاری ‌کرسی‌های ترویجی ، کارگاه‌های آموزش نگارش مقالات علمی، برپایی نمایشگاهی از پژوهش‌های اعضای هیأت علمی، برگزاری کارگاه های مهارتی نگارش پایان نامه، برگزاری کارگاه های آشنایی با نرم افزارهای کاربردی در پژوهش، تقدیر از برترین های پژوهش، معرفی و تقدیر از عضو هیأت علمی پژوهشگر برتر، معرفی و تقدیر از دانشجوی پژوهشگر برتر در سه مقطع کارشناسی،‌ کارشناسی ارشد و دکتری، معرفی و تقدیر از همکار فعال پژوهشی و رونمایی از آثار به چاپ رسیده در سال 1403.
 
وی وضعیت پژوهش را از لحاظ کمی و کیفی در دانشگاه مقایسه کرده و گفت: در مورد وضعیت کمّی و کیفی پژوهش در دانشگاه ، به طور قاطع عرض می کنم که در چند سال اخیر فعالیت های پژوهشی اعضای محترم هیات علمی و همچنین دانشجویان محترم دانشگاه، رشد بسیار چشمگیری داشته است، و البته هر ساله به آمار تولید مقالات و کتاب های تخصصی افزوده می شود .  این امر با یک جست و جوی ساده اینترنتی قابل احصا است.

خوش نظر ضمن تفدیر و تشکر از زحمات اساتید هیئت علمی و دانشجویانی که در این امر کوشیدند، بیان کرد:  بی تردید اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان ارجمند مایۀ مباهات ما در دانشگاه هستند. همچنین قابل ذکر است که در حال حاضر دانشگاه، موفق به کسب رتبه علمی هفت مجله شده است، و دو مجله دیگر عربی و انگلیسی هم در شرف آماده سازی هستند تا ان شاءالله در فرصت مقتضی اخذ رتبه کنند.
 
وی در خصوص وضعیت کتابخانه دانشگاه و همچنین چاپ و نشر کتاب در انتشارات دانشگاه افزود: همان طور که می دانید ما به تعداد همۀ 18 دانشکده خودمان کتابخانه داریم . کتابخانه های دانشکده ها همه در یک سطح از حیث تعداد کتاب قرار ندارند، اما می توانم خدمت شما خیلی صریح عرض کنم که کتابخانه های دانشکده های ما از بسیاری از کتابخانه های موجود در سایر مراکز علمی استان ها؛ از حیث کمّیت و کیفیت رتبه اول را داشته و بسیار غنی هستند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گفت: من امیدوارم که دانشجویان عزیز ما در مجموعۀ دانشگاه قدر نعمت عظیم این کتابخانه های بسیار غنی را بدانند، و به تمام و کمال از مطالعۀ کتابها بهره مند گردند . همچنین قابل ذکر می دانم که با فعالیت خوبی که مدیر محترم انتشارات دانشگاه، جناب آقای متقی و همچنین همکاران دانشکده ها داشته اند ، فعالیت کتابخانه دیجیتال دانشگاه رشد بسیار عالی و قابل قبولی داشته است و توانسته رضایت اساتید و دانشجویان دانشگاه را در سطح بسیار بالا کسب نماید .

وی در ادامه درخصوص نحوه انتخاب پژوهشگر برتر دانشگاه گفت: انتخاب پژوهشگر برتر در دو سطح اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان ارجمند دانشگاه انجام می پذیرد که البته در هر یک از این دو سطح، معیارهای مختص به خود لحاظ می گردد. البته معیار مشترک و کلیدی در انتخاب پژوهشگران برتر دانشگاه در دو سطح یاد شده، تعداد مقالات پژوهشی و تالیف کتاب از حیث کمّی و کیفی است.  

حجت الاسلام والمسلمین دکتر خوش نظر ضمن معرفی برخی برنامه های معاونت پژوهشی برای برگزاری سخنرانی های علمی اظهار کرد: پر واضح است که نشست های علمی در ارتقای سطح علمی دانشگاه بسیار موثر است. ما هم در معاونت پژوهش دانشگاه ، در چند سال گذشته همواره به دنبال برگزاری نشست های علمی با دعوت از اندیشمندان و نخبگان بیرون و درون دانشگاه بوده ایم.

وی افزود: اخیراً هم به تمام دانشکده ها با ابلاغ نامه پیشنهاد برگزاری کرسی های ترویحی دانشجویی را داده ایم و به لطف الهی شاهد هستیم که مورد اقبال دانشجویان ارجمند دانشکده ها قرار گرفته و چند کرسی ترویجی دانشجویی تاکنون برگزار شده است و این نشست ها همچنان ادامه خواهد داشت ؛ زیرا موجب تشویق و خودباوری در دانشجویان می گردد .  

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در پایان تاکید کرد:
در پایان لازم به ذکر می دانم که یادآوری کنم برنامه های شاخص پیش روی معاونت در سال جاری، برگزاری همایش پژوهش های قرآنی با موضوع «مطالعات علوم انسانی قرآن بنیان» است که از اهمیت بسزایی برای دانشگاه برخوردار می باشد. همچنین برگزاری پنجمین کتاب سال قرآنی دانشگاه را در عرصۀ بین الملل خواهیم داشت؛ لذا از اساتید و دانشجویان ارجمند دانشگاه در درجه نخست و از سایر فرهیختگان دانشگاه ها و مراکز علمی در درجه بعد انتظار داریم که نسبت به این دو مقولۀ بسیار مهم اهتمام و مشارکت جدی داشته باشند .

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1580
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا