• 1404/09/08 - 14:31
  • - تعداد بازدید: 14
  • - تعداد بازدیدکننده: 13
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
واحد پژوهش و کتابخانه دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار کرد:

نشست پژوهشی ابعاد ارتباط وقف و پژوهش در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه

با همکاری واحد پژوهش و کتابخانه، نشست پژوهشی با موضوع ابعاد ارتباط وقف و پژوهش در روز چهارشنبه پنجم آذرماه 1404 به مناسبت گرامیداشت ماه پژوهش با حضور ریاست، جمعی از دانشجویان و همکاران دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه با صحبتهای مدیر کل محترم اوقاف و امورخیریه استان حجت الاسلام و المسلمین صالحی در سالن اجتماعات این مرکز برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد صالحی در این جلسه اظهار داشتند: وقف در معنای دینی و شرعی، به اختصاص دادن قسمتی از مال، معمولا زمین یا دارایی برای مصرف در امور خیریه اشاره دارد. یعنی شخص مال خودش را برای مدت مشخص یا نامحدود وقف می‌کند تا سهمی از آن برای خیریه‌ها، مساجد، مدارس، یا هزینه‌های درمانی و سایر امور خیر استفاده شود. وقف می تواند کارکردهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... داشته باشد. وقف یک سرمایه گذاری در تاریخ است، همانطور که در قرآن آمده است کارهای مبارک و خیر، مانند درختی است که ریشه آن در زمین است اما شاخه هایش در آسمان.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به اثرات وقف در جامعه کرد و گفت: وقف حکم یک اهرم قوی و کارکردی تاثیرگذار در یکپارچه سازی فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و… دارد. بهره گیری خوب و مناسب از مسئله وقف قادر است منجر به رشد و پیشرفت جامعه در زمینه اقتصادی و فرهنگی شود. که عاقبت آن قطعا رسیدن به عدالت اجتماعی می باشد.

وقف، از جمله موضوعاتی است که به رغم ظرفیت وسیع آن در شمول مباحث کاربردی اقتصادی، علمی، پژوهشی و اجتماعی، کمتر مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفته است و جز اندکی در بعد فقهی، در دیگر ابعاد آن از جمله بررسی تاریخ وقف، تحقیقات جامع علمی صورت نگرفته است. در این میان باید گفت که هنوز در جامعه اسلامی ما فرهنگ وقف به علت وجود موانع و مشکلاتی به طور کامل نهادینه نشده است.

خدای متعال با وحی قرآن کریم بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم آموزه ­های لازم برای دستیابی انسان به سعادت ابدی را در اختیار وی قرار داده است.  ولی روشن است که برای جاودان ماندن این معجزه ارزشمند، کاربردی بودن آن در همه زمان­ها و مکان­ها و به دلیل گستردگی مطالب، این کتاب به همه مفاهیم به صورت جزئی نپرداخته است.

از جمله مباحثی که در قرآن کریم به آن اشاره شده، مسائل اقتصادی مورد نیاز بشر و جامعه بشری است.  قرآن کریم علاوه بر بیان واجبات اقتصادی از جمله خمس و زکات و رعایت حقوق فردی و اجتماعی واجب در این خصوص، به احکام اقتصادی غیر واجب (مستحب) بسیار پرداخته است.  از جمله این مباحث صدقه، انفاق و نیکی به دیگران است.

خداوند در آیات بسیاری به انفاق، صدقه و مسئله وقف اشاره و انسان را به انجام آنها سفارش نموده و اثرات مؤثر آن را بیان میدارد. بنابراین می توان در باب این مقوله بررسی و پژوهش های مختلفی انجام داد .

در پایان ایشان به یکی از برکات وقف که دانشکده علوم قرآنی است اشاره کرده و از خداوند متعال خواستند که به ما توفیق بدهد که در خدمت فرهنگ وقف باشیم و بیشتر در مسائل آن پژوهش و بررسی کنیم .

در آخر جلسه نیز توسط حجت الاسلام و المسلمین صالحی و جناب آقای دکتر چهری از تلاشهای مسئولین محترم واحد برادران و خواهران بسیج دانشجوئی دانشکده جناب آقای قادری و سرکار خانم کهریزی با اهداء یک جلد کلام الله مجید و لوح تقدیر قدردانی بعمل آمد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 3315
کلمات کلیدی
مدیر سایت کرمانشاه
خبرنگار

مدیر سایت کرمانشاه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید