• 1403/08/28 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 15
  • - تعداد بازدیدکننده: 15
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
از سوی امور دانشجویی

برگزاری کارگاه آموزشی ازدواج و سواد ازدواج در دانشکده علوم قرآنی شیراز

به گزارش ایحا از شیراز: کارگاه آموزشی ازدواج و سواد ازدواج  با همکاری مرکز مشاوره و کانون همیاران سلامت دانشکده با حضور آسیه عبودی مشاور و استاد دانشگاه با حضور دانشجویان در دانشکده علوم قرآنی شیراز برگزار شد.

عبودی مقاصد اصلی ازدواج را برشمرد و گفت: ازدواج یک امر فطری است و از بسیاری، آسیب ها جسمی و روحی جلوگیری می کند و باعث حفظ عفت و آرامش فرد می شود و ایجاد مودت و محبت بین افراد شده، موجبات تکامل انسانی را فراهم می آورد و همچنین  نیاز بشر به ادامه نسل و بقاء را پاسخ می دهد.

وی در خصوص مقاصدی که باید در این امر پرهیز شود اظهار داشت: دوری از تفنن و ارضای ذوق و هوس که فرجامی نامیمون دارد، فقط توجه انسان به روابط جنسی، که آدمی را در حد حیوانات تنزل می دهد، رسیدن به مال و ثروت و زیبایی، فخر فروشی و خودنمایی و طلب آبرو در سایه ی وصلت با فردی از طبقۀ بالاتر که سبب خواری خواهد شد ، فراغ از رنج خدمات زندگی و انداختن بار آن به دوش همسر که نوعی استثمار به حساب می آید،ترحم و لطف به فردی که بی پناه است بدون وجود علاقه قلبی که مایۀ شکست ازدواج می شود.

ایشان درباره باورهای نادرست ازدواج بیان کرد: ازدواج به درمان  و مشکلات بیماری روحی و روانی کمک می کند، قیافۀ زشت عادی می شود، شانس فقط یکبار در خانه را می زند ،بدون علاقه هم می توان ازدواج کرد ،عشق برای ازدواج ضروری است ،به هر قیمتی باید ازدواج کرد ،پس از ازدواج همه چیز را تغییر می دهم ،خواسته ی پدر و مادر مهمتر از خواستۀ من است یا زندگی خودم است و فقط خودم باید درباره ی آن تصمیم بگیرم.

استاد دانشگاه تفاوت عشق و دوست داشتن را چنین تعریف کرد: دوست داشتن به معنی علاقه ای که بین دو نفر به صورت منطقی و عقلی علاقه را همراهی می کند. ولی عشق احساس علاقۀ شدیدی است که با شیفتگی همراه می باشد و خرد و منطق در آن کمرنگ است یا حضور ندارد .

مشاوره دانشگاه درباره سن ازدواج تصریح کرد: همچنان که بلوغ خانم ها زود تر اتفاق می افتد، سن آقا بین 5  تا 8 سال بزرگتر از خانم باشد بهترین فاصله سنی برای ازدواج می باشد، هرچه سن دو نفر بالاتر باشد فاصلۀ سنی کمتر، مشکلات کمتری ایجاد می شود زیرا هردو به بلوغ فکری و شخصیتی رسیده اند مگر آنکه مشکلات شخصیتی یا ناپختگی مطرح باشد. 

وی درباره ملاک های سنجش بلوغ شخصیتی بیان کرد :بررسی سن شناسنامه ای با فاکتورهای شخصیتی، توانایی کنترل خشم و هیجان های منفی، سازگاری فرد با مردم ، توانایی حل مسأله و شیوۀ مقابله با مشکلات ، رفتار متناسب با سن تقویمی و پوشش مناسب با سن و طبقۀ اجتماعی ، بردباری و تحمل در برابر ناکامی، مسئولیت پذیری، استقلال فکری، توانایی ارضای نیازها و خواسته ها به شیوۀ مناسب و اجتماع پسند، انتخاب اهداف مناسب با توانایی هایی های فرد و انتخاب راهبردهای سالم برای رسیدن به آن ها،عملکرد فرد در تصمیم گیری هیجانی و بدون تأمل تصمیم گرفتن فرد را در معرض اشتباهات زیادی می کند.

آسیه عبودی بایدها درامر ازدواج را این چنین توضیح داد: برای گرفتن تصمیم مناسب نیاز به کسب اطلاعات کافی می باشد زیرا چنین اطلاعاتی به شناخت بهتر از یکدیگر منجر شده و در نتیجه فرآیند تصمیم گیری را هموار می کند و همچنین دیدارهای طولانی، ارتباط دراز مدت، دیدار در موقعیت های مختلف و خانوادگی، کسب اطلاعات از منابع مختلف، درگیر کردن خانواده در فرآیند جمع آوری اطلاعات و مسافرت از دیگر مباحث ایشان بود.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1503
کلمات کلیدی
مریم زهد
خبرنگار

مریم زهد

تصاویر