• 1402/09/14 - 12:32
  • - تعداد بازدید: 344
  • - تعداد بازدیدکننده: 338
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد:

برگزاری کارگاه پروپوزال نویسی در دانشکده علوم قرآنی تهران

کارگاه آموزشی و پژوهشی با موضوع نحوه پروپوزال نویسی و دفاع از پایان نامه در دانشکده علوم قرآنی تهران برگزار گردید.

به گزارش ایحا از تهران، این کارگاه به مناسبت هفته پژوهش با هدف آشنایی با اصول نگارش پروپوزال تحقیقاتی  به صورت علمی و کاربردی در مورد شیوه پایان نامه نویسی با ارائه دکتر علیرضا کاوند به صورت حضوری و مجازی در دانشکده تهران برگزار شد. 

در این کارگاه براساس پیشنهاده(پروپوزال) دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در دو مقطع ارشد و دکتری مطالب ذیل با تفصیل و اطناب و به صورت کاربردی توضیح داده شد .

دکتر کاوند در این کارگاه به چگونگی توضیح مفاهیم و واژگان کلیدی با معادل یابی دقیق قرآنی، روایی و تفسیری آنها و با استناد به فرهنگ های متناسب و اصیل در عنوان پیشنهاده پرداخت.

وی خاطر نشان کرد: هرچه این بخش مستندتر و دقیق تر باشد پیشنهاد، دقیق تر خواهد بود و به تبع آن متن و ماحصل پایان نامه و رساله دقیق تر و بدون اشکال یا با اشکال کمتری مواجه خواهد بود.

کاوند در ادامه به توضیح بیان مسأله با محوریت سه بخش: معرفی مسأله به طور دقیق،  ضرورت و هدف دقیق پژوهش و بیان جنبه های مجهول مسأله پرداخت.

وی گفت: سئوالات ناظر به چیستی، ماهیت و هویت تحقیق است که باید بسیار دقیق و عالمانه طراحی شود هرچه این بخش عالمانه تر و محققانه تر از ذهن کنجکاو دانشجو تراوش یابد، روند نگارش پژوپوزال به صورت دقیق و علمی تر پیش می رود و نتیجه نگارش آن می تواند در کل روند نگارش پایان نامه بازتاب نماید.

رئیس دانشکده علوم قرآنی تهران در ادامه فرضیه های تحقیق را توضیح داد و بیان کرد: این فرضیه ها در پاسخ به سئوالات فرعی است که باید به صورت خبری و محققانه در راستای آنها پاسخ اجمالی و گاهی با ذکر مصادیقی تبیین شود.

پیشینه موضوع، دیگر عنوان مطرح شده در این جلسه بود .

وی گفت: پیشینه موضوع باید براساس منابع مطالعاتی اعم از کتاب، مقالات و سایت و نرم افزارهای مرتبط با عنوان تحقیق و مسأله ذکر شود. یعنی باید دامنه کامل پیشینه موضوع با آدرس های نسبتاً کامل بیان شود. حتی اگر در موردی مطالب کارآمد و مفید در یک وبلاگ آمده است با ذکر عنوان دقیق نام صاحب وبلاگ و آدرس آن تبیین شود.

کاوند افزود: نتایج و احتمالات پیشنهادی موضوع باید در راستای مسأله محوری باشد که در بدنه پیشنهاد به آن رسیده است یا بعدها در متن پایان نامه یا رساله احتمال دستیابی یا رد آن بسیار قوی است.

شایان ذکر است در این وبینار سعی گردید به مسأله یابی بخصوص حل مسائل کاربردی که مبتلا به جامعه در عصر کنونی در همه ی عرصه های ضروری اعم از فرهنگ، اقتصاد، آموزش، تربیت و ... است و می تواند در راستای جامعه سازی و کاربردی نمودن قرآن و اسلام در متن جامعه است با ذکر مصداق های آن بررسی شود.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 541
کلمات کلیدی
مدیر سایت تهران
خبرنگار

مدیر سایت تهران