• 1402/04/18 - 10:52
  • - تعداد بازدید: 284
  • - تعداد بازدیدکننده: 278
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تحلیل ارتباط وصف « شدید العقاب » در فواصل آیات با حوادث و اشخاص خاص در شاهرود

کرسی علمی ترویجی « تحلیل ارتباط وصف « شدید العقاب » در فواصل آیات با حوادث و اشخاص خاص » با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در دانشکده علوم قرآنی شاهرود برگزار شد.

به گزارش ایحا از شاهرود، در این نشست، دکتر آخوندی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود به عنوان ارائه دهنده، دکتر محمدی و دکتر صائمی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ناقدان جلسه ، دکتر صالحی زاده عضو هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به عنوان دبیر علمی این نشست بودند.

. دکتر آخوندی اظهار کرد: قرآن کریم کلام حکیمانه خدای حکیم است که هر جمله و عبارت آن بر اساس هدفی انتخاب و در جایگاه مخصوص خود قرار گرفته است. در این کلام هر کدام از اجزاء ضمن این که خود رساننده معنایی است با دیگر اجزاء نیز در تناسب لفظی و معنایی دقیقی است. در این میان اسماء و صفات الهی که در عبارات و جملات پایانی آیات آمده و آنها را فواصل می‌خوانند جایگاه ویژه داشته و انتخاب و گزینش اعجازگونه آنها در ارتباط تام و وثیق با محتوای آیه خود و آیات پیرامونی است.

وی افزود: یکی از اوصاف خداوند «شدید العقاب» است که به صورت محدود در پایان برخی آیات آمده است. از این رو درباره این وصف می‌توان این پرسش را مطرح کرد که چرا در پایان آیاتی آمده است که مؤمنین مورد خطاب قرار گرفته‌اند؟ این عبارت در باره چه افراد و حوادثی است؟ در این جلسه سعی شده است به روش توصیفی تحلیلی به پاسخ این پرسش‌ها پرداخته شود و در نتیجه روشن ‌شود که این وصف علاوه بر اینکه تهدیدی برای کفار و مشرکان می‌باشد، بلکه برای مومنان و مسلمانان نیز در موضوعاتی مانند حج و فیء و قبول امر و نهی پیامبر و در حوادثی که فتنه‌های فراگیر را ایجاد کرده و باعث تبدیل نعمت‌های بزرگی مثل ولایت می‌شود نیز انذار و هشدار است.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 161
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید