• 1403/08/07 - 13:14
  • - تعداد بازدید: 46
  • - تعداد بازدیدکننده: 44
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
از سوی مدیر مرکز امورقرآنی دانشگاه بیان شد:

تشریح جزئیات و نحوه ثبت نام در دوره حفظ قرآن کریم دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

جزئیات و نحوه ثبت نام در طرح حفظ قرآنی کریم از سوی مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تشریح شد

روح‌الله شفیعی، مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز، به بیان طرح ها و برنامه های پیش رو پرداخت.
شفیعی اظهار کرد: همانطور که مستحضرید، در مرکز امور قرآنی دانشگاه، برنامه های صرفا قرآنی ابلاغ و پیگیری می‌شود. ستاد مرکز امور قرآنی در سازمان مرکزی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم مستقر است. ۱۸ دانشکده در سطح دانشکده‌ها به عنوان مجموعه های اجرایی فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: در سال جاری، در حدود یک ماه که از سال تحصیلی می‌گذرد، برنامه های قرآنی که باید در این سال تحصیلی ۴۰۳_۴۰۴، اجرا شود، به دانشکده ها ابلاغ شده است. جلساتی را با کارشناسان فرهنگی دانشکده برگزار کردیم و برخی از برنامه‌ها تشریح شده است. جلساتی را نیز از ۲ تا ۱۵ آبان ماه، با رؤسای دانشکده ها، به طور ویژه با هر دانشکده و به صورت جداگانه، هر روز ۲ دانشکده، برنامه ریزی شده تا جلسه را به صورت خاص درباره برنامه و امور قرآنی دانشکده‌ها دنبال کنیم تا موانع رفع وپیشنهادات شنیده شود.
 
مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم افزود: طرح های پیش بینی شده و ابلاغ شده به دانشکده‌ها در چند حوزه می باشد که  یکی از این طرح ها، حفظ قرآن کریم در سه بخش دانشجویان، استادان و کارکنان بوده که در حال آماده سازی مقدمات برگزاری این دوره ها هستیم.

وی تصریح کرد: در بخش حفظ دانشجویان، ۴ رشته حفظ وجود دارد که عبارتند از حفظ جزء ۳۰، حفظ ۵ جزء، حفظ سور منتخب در ۲ دوره شامل: سوره انعام و سور الرحمن، و همچنین واقعه و حدید و آخرین رشته حفظ نیز حفظ آزاد قرآن کریم به منظور تثبیت محفوظات قبلی است. تمامی کلاس های حفظ به صورت رایگان و بدون دریافت هزینه بوده که به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌گردد.

شفیعی گفت: بخش حفظ کارکنان و اساتید نیز در ۳ رشته: حفظ جزء 30 ، حفظ سور منتخب و حفظ آزاد به همان صورت حضوری و مجازی می باشد.

وی با بیان طرح دیگری در این زمینه، بیان کرد: طرح حفظ آیه به آیه قرآن کریم یا حفظ موضوعی هم در برنامه های پیش روی ماست به اینصورت که در طی نیم‌سال تحصیلی، موضوع، انتخاب و هر هفته یک آیه با ترجمه و تفسیر مختصر در اختیار دانشکده‌ها قرار می‌گیرد.

شفیعی درخصوص چگونگی برگزاری این طرح نیز افزود: در این یک هفته، آیه مدنظر، مبنای برنامه قرآنی آن دانشکده است. در پایان ترم، دانشجویان حدود ۲۰ آیه کاربردی حفظ هستند که بعد از پایان نیم‌سال مسابقه‌ای برگزار می‌شود و به نفرات برگزیده جوایزی نیز اهدا خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه دیگری که ابلاغ شده، برگزاری دوره‌ های تربیت مربی است که در ۲ دوره صورت می‌گیرد؛ دوره تربیت مربی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و دوره تربیت مربی تجوید. تلاوت ترتیل سوره طلاق مبنای ارزیابی برای ورود به دوره است. افرادی که قصد شرکت در دوره تربیت مربی روخوانی و تحوید را دارند باید حداقل نمره‌ای که در ارزیابی کسب می‌کنند، ۱۸ از ۲۰ باشد.

وی همچنین از آماده سازی مقدمات ثبت نام و برگزاری دوره های تربیت مربی قرآن کریم در دانشکده های علوم قرآنی خبر داد و افزود: ثبت نام این طرح نیز پس از بررسی های نهایی و فراهم سازی امکانات و شرایط مورد نیاز، به زودی اطلاع رسانی خواهد شد. این طرح نیز به جهت بالابردن سطح کیفی و راندمان نهایی، قطعا به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

وی در ادامه به تشریح دیگر برنامه های پیش روی این مرکز پرداخت و اظهار کرد: طرح دیگری که به دانشکده ها ابلاغ شده است، طرح کرسی تلاوت اذانگاهی است. در این طرح که به صورت برنامه ریزی شده از قاریان و مؤذنان دانشجو، استفاده می‌شود، حداقل هفته ای یکبار تلاوت قرآن پیش از اذان و همچنین پخش اذان از دانشکده به صورت زنده و با حضور دانشجویان انجام می‌شود و تعداد تکرار آن در هفته بستگی به ظرفیت مجموعه دارد. این امر به جهت این مفید است که اولا از استعداد های موجود در دانشگاه استفاده شود و میدانی برای تلاوت قرآن کریم و اذان مهیا شود و ثانیا یک جو و فضای قرآنی در دانشکده ولو به مدت چند دقیقه ایجاد می‌شود.

شفیعی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که امسال به دنبال اجرای آن در دانشکده ها هستیم، مزین نمودن یک روز از هفته به نام فعالیت های قرآنی به جهت انجام فعالیت های قرآنی در دانشکده با حضور فعال دانشجویان می باشد. همانطور که دانشجویان در سه‌شنبه های مهدوی حضور فعال و موثر دارند، پیشنهاد و مصوب شد که دوشنبه‌ها، با عنوان دوشنبه های قرآنی، نام گذاری شود و در این روز ها دانشجویان قرآنی و مسئولین کانون قرآن و عترت دانشکده، فعالیت های ترویجی در زمینه های قرآنی و مباحث قرآنی داشته باشند. روند برگزاری آن هم به خلاقیت و همت دانشجویان بستگی دارد. در برنامه های اعلام شده، قطعا از افراد برتر در این زمینه ها تجلیل خواهیم کرد.

وی گفت: سایر برنامه های دیگر به صورت مستمر مانند سایر دانشگاه ها برگزار می‌گردد. یکی از این برنامه ها، جشنواره های قرآن و عترت دانشجویان علوم قرآنی است که همه ساله در ۴۲ رشته در بخش های مختلف آوایی، پژوهشی، هنری، ادبی و معارفی با حضور دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه برگزار می شود و نفرات برتر نیز به مسابقات ملی راه می بابند.
شفیعی افزود: برگزاری محافل انس با قرآن کریم در مناسبت های مختلف مذهبی و ملی با همراهی و همکاری سایر مراکز و موسسات همسو در سطوح درون دانشکده ای، استانی و کشوری نیز از دیگر فعالیت های این مرکز در طول سال می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، درخصوص طرح پایش قرآنی گفت: ... آزمون پایش مهارت‌های قرآنی است. این آزمون از سال ۹۶ ابلاغ شد و الحمدلله ثمرات خوبی را به دنبال داشته و یک صورت وضعیتی از وضعیت تلاوت قرآن توسط دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه به ما می‌دهد که بسیار کارساز بوده است. تقاضای ما از دانشجویان این است که در موعد مقرر، آزمون پایش را انجام دهند و موکول به روزهای پایانی تحصیلی نکنند.

مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های نهاد ها و مراکر مختلف فرهنگی و قرآنی، اظهار کرد: یکی از مهمترین این مراکز، ادارات کل اوقاف و امومر خیریه در استان ها و ادارات تابعه و همچنین بقاع متبرک می باشد. امیدواریم دانشکده‌های ما یک هم‌افزایی و یک تعامل خوبی را با مراکز امور قرآنی ادارات اوقاف و امور خیریه شهرستان‌ها و استان‌های خود داشته باشند و به هر حال از ظرفیت همدیگر استفاده کنند. باتوجه به اینکه مجموعه زیر نظر اوقاف و امور خیریه است و سازمان اوقاف هم بزرگترین متولی مسابقات قرآنی و فعالیت های قرآنی در سطح کشور هست، می‌تواند ظرفیت خوبی باشد چه دانشگاه برای سازمان اوقاف و بالعکس که این هم تعامل افراد را می‌طلبد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1377
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا