• 1403/12/13 - 12:12
  • - تعداد بازدید: 65
  • - تعداد بازدیدکننده: 65
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معرفی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 5 :

جناب آقای دکتر داوود صائمی عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی شاهرود

دکتر داود صائمی، دکتری علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران، با سابقه‌ای درخشان در زمینه مطالعات قرآنی و حدیثی، به عنوان استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم فعالیت می‌کند. از تألیفات متعدد، شرکت در همایش‌های بین‌المللی و ملی تا داوری و راهنمایی پایان‌نامه‌ها و کرسی‌های علمی، دکتر صائمی نقشی برجسته در پیشبرد علم قرآن و حدیث ایفا کرده است.


دکتر داود صائمی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه علوم قران و حدیث ضمن معرفی رزومه خویش و نحوه به عضویت درآمدن هیئت علمی در این دانشگاه را بیان کرد:  دکتری علوم قرآن و حدیث خود را از دانشگاه تهران اخذ کردم. در سال ۱۳۹۸، در فراخوان جذب هیئت علمی شرکت کردم و مصاحبه دادم. سپس در تاریخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ وارد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم شدم. یک سال به صورت آزمایشی در دانشگاه بودم و بعد از یک سال به صورت رسمی، در تاریخ ۱۴۰۰/۰۷/۰۱ حکمی به عنوان استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه برای بنده صادر شد.

وی ضمن معرفی تالیفات خود افزود: حدود ۶ جلد کتاب تألیف کردم که ۲ جلد آن مربوط به همایش بین‌المللی و ملی «تحقیقات کاربردی در حوزه قرآن و حدیث» می‌شود که این‌ها مجموعه مقالات بنده بود و این دو همایش، همایش‌هایی بود که در دانشگاه برگزار کردم و به عنوان مسئول و دبیر اجرایی این همایش را در سال ۱۴۰۱ بر عهده داشتم.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: کتابی به نام مطالعه تطبیقی متشابهات از منظر علامه طباطبایی و ملاصدرا همراه با نقد و ترجیح که رساله دکتری بنده بود و به عنوان کتاب چاپ شد. مورد بعدی، ترجمه و تلخیص تفسیر مجمع البیان طبرسی است که به همراه دکتر دولتی تألیف شد و سال ۱۴۰۰ منتشر شد که به نظر من یکی از منابع خوب می‌تواند باشد اما در حال حاضر به دلایل مالی سازمان طبع و نشر، هنوز چاپ کاغذی آن منتشر نشده است.

وی در خصوص معرفی تالیفات افزود: کتاب دیگری که به همراه دکتر دولتی تألیف کرده‌ام، «سخن دوست» است که آیات و نکات را جمع‌آوری کردیم که فعلا یک جلد آن در دسترس است و اگر خدا بخواهد، دو جلد دیگر آن در دست تهیه است. کتاب دیگر از تألیفات بنده که در واقع تصحیح است، کتاب تفسیر انوارالقرآن الحمید و اسرار الفرقان المجید است که با جمعی از دوستان دانشگاه تألیف شده است.

دکتر صائمی با اشاره به مقالات ارائه شده خویش اظهار‌ کرد: بعد از ورود به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به نگارش در آورده‌ام. در حدود ۷ مقاله تدوین و نوشته شده و در مجلات علمی و پژوهشی چاپ شده است. به عنوان نمونه، به مجله تحقیقات علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا، پژوهش‌های عقلی نوین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مطالعات قرائت قرآن جامعه‌المصطفی، پژوهش‌های تفسیر تطبیقی دانشگاه قم اشاره کرد. فضای مقالات هم به گونه‌ای است که بعضاً مطالعات تطبیقی و بررسی‌های آسیب‌شناسی بوده است. عرصه اصلی مطالعات بنده هم در عرصه مطالعات تطبیقی است که در واقع بیشتر مقالات به این سمت گرایش پیدا کرده است.

وی ضمن توضیح درباره همایش‌ها گفت: در سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی که مقاله در بحث تطبیقی «حیات شهید از منظر علامه طباطبایی و آیت‌الله جوادی آملی» بود که آن‌جا منتشر شد و ۲ مقاله هم در کنگره بین‌المللی اندیشه‌های امام خامنه‌ای بود که یکی از آن‌ها «کارکرد امید در زندگی اجتماعی» و دیگری «راهبردهای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی» بود که این دو مقاله در مجموعه این همایش‌ها منتشر شد.

دکتر صائمی فعالیت‌های علمی دیگر خود را بیان کرد و گفت: تا به حال، استاد راهنمای ۶ پایان‌نامه بوده‌ام و در حدود ۷ پایان‌نامه را نیز داوری کرده‌ام. کرسی‌های علمی-ترویجی که یکی از قسمت‌های اصلی پژوهش‌های هر عضو هیئت علمی است، در ساحت‌های مختلف ارائه‌دهنده، ناقد و دبیر علمی بوده‌ام که مجموع این کرسی‌ها به عدد ۹ می‌رسد. برگزاری این کرسی‌ها، فضای کاری بسیار جذابی برای اعضای هیئت علمی است. آنچه که بنده در یکی از این مجموعه کرسی‌ها ارائه کردم، «بررسی و آسیب‌شناسی علل عدم انس با قرآن در جامعه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب» بوده است و دیگری آن «راهبردهای قرآنی برون‌رفت از مشکلات اقتصادی از منظر مقام معظم رهبری» بوده است که پیش‌نشست کنگره حضرت آقا نیز بود. همچنین در یکی از این کرسی‌ها موضوع «علوم انسانی قرآن‌بنیان؛ امکان و موانع تحقق» را ارائه کردم.

وی فعالیت‌ خود را در فصلنامه‌ها معرفی و اظهار کرد: در حال حاضر، گذشته از اینکه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم هستم، رئیس دانشکده شاهرود و همچنین مدیر مسئول و جانشین سردبیر فصلنامه «قرآن و علوم اجتماعی» دانشگاه هستم که این فصلنامه از سال ۱۳۹۹ شروع به کار کرده و تقریبا ۲ سال است که با رتبه «ب» به فعالیت خود ادامه می‌دهد. در کنار این فصلنامه، مدیر مسئول مجله «پژوهش‌نامه قرآن و عهدین» نیز هستم که متعلق به انجمن قرآن و عهدین ایران است.

دکتر صائمی افزود: در مجلات مختلف علمی-پژوهشی، به عنوان داور هستم؛ پژوهش‌های تفسیر تطبیقی، پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی کتب سمت، فصلنامه قرآن، فرنگ و تمدن اسلامی و فصلنامه سراج منیر. در جشنواره‌های وزارت علوم، چندین سال متمادی به عنوان داور و دبیر اجرایی بوده‌ام. در سال ۱۴۰۳ هم به عنوان رتبه برتر آموزشی و پژوهشی در سطح دانشکده انتخاب شدم.

وی در پایان با تاکید بر تعیین چشم‌اندازهایی در دوران ریاست دانشکده شاهرود بیان کرد: یکی از کارهایی که در دوران ریاست دانشکده به صورت جدی پیگیر هستیم، افزودن مقطع ارشد به دانشکده است که این را ما مصرانه پیگیری می‌کنیم. به لطف خدا، قرار بر به وقوع پیوستن این امر در مهرماه سال جاری است. نکته بعدی این است که در دوره ریاست، برای دانشکده چشم‌اندازی را ترسیم کردیم که مقدمات رسیدن به این چشم‌اندازها این است که بحث‌های پژوهشی و آموزشی را پررنگ کنیم. یکی از اقداماتی که شروع کردیم، بحث آموزش زبان عربی و زبان انگلیسی به صورت جدی است. همچنین طرحی داریم که دانشجویان کرسی‌های علمی برگزار می‌کنند که یکی از کرسی‌ها برگزار شده است.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1955
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا