دکتر زهره اخوان مقدم تبیین کرد:
آرزوی حضرت عبدالعظیم حسنی و آرزوی هر شیعه
دکتر اخوان مقدم به مناسبت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام ضمن عرض تسلیت بیان داشت: آرزوی عبدالعظیم حسنی و آرزوی هر شیعه یکی از معارف قرآنی و حدیثی ما شیعیان موضوع «یاری خدا و یاری پیامبر خدا» و به تبع آنها یاری اهل بیت پیامبر صلواتالله علیهم اجمعین است.

به گزارش ایحا از تهران، خانم دکتر زهره اخوان مقدم عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی تهران، به مناسبت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام ضمن عرض تسلیت بیان داشت: آرزوی عبدالعظیم حسنی و آرزوی هر شیعه یکی از معارف قرآنی و حدیثی ما شیعیان موضوع «یاری خدا و یاری پیامبر خدا» و به تبع آنها یاری اهل بیت پیامبر صلواتالله علیهم اجمعین است. آیات متعددی از قرآن بر این امر دلالت دارد مانند آیه 52 آل عمران که خداوند میفرماید: «... فلمّا أحسّ عیسى منْهم الْکفْر قال منْ أنْصاری إلى اللّه قال الْحواریّون نحْن أنْصار اللّه آمنّا باللّه و اشْهدْ بأنّا مسْلمون» یعنی «آنگاه که عیسی فهمید قومش از او روی برتافتند، فرمود: چه کسی یاور من در راه خداست؟ و حواریون عیسی گفتند: ما یاری کننده خدا هستیم». نکته قابل توجه در آیه این است که یاری عیسی یعنی «ولیّ خدا در آن عصر» معادل یاری خدا شمرده میشود.
وی افزود: هر شیعهای باید یاور ولیّ زمان خودش و امام عصر خودش باشد. ما شیعیان عصر غیبت نیز باید چنین باشیم و از خدا کمک بخواهیم تا در زمره یاوران امام عصر حضرت مهدی عجلالله تعالی فرجه قرار بگیریم. میدانید یاری امام زمان چه فایدهای در بر دارد؟ مشمول دعای پیامبر میشویم که در روز غدیر در باره امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند: «اللّهم وال منْ والاه و عاد منْ عاداه وانْصرْمنْ نصره واخْذلْ منْ خذله » یعنی «خدایا دوست بدار هر کس علی را دوست دارد و دشمن بدار هر کس او را دشمن است و یاری کن هر کس علی را یاری میکند و ....». یاری علی (ع)، و یاری هر یک از امامان معصوم، یاریکننده را به دعای پیامبر مفتخر میسازد.
دانشیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گفت: اینها را گفتم که قدر «امام زمانشناسی» و «یاری امام زمان» را بدانیم و از جناب عبدالعظیم حسنی این مهم را یاد بگیریم. او به حق، از حواریون امام جواد و امام هادی علیهماالسلام بوده تا جائیکه امام هادی به او فرمودند: «انت ولیّنا حقا» یعنی « تو به واقع دوستدار ما هستی». او در راه امام زمانش قلم و زبانش را منحصر در نقل روایات و اوامر ایشان نمود که فیالواقع جهاد علمی است. بخشی از منابع و پشتوانه علمی-روائی شیعه مرهون تلاشهای این صحابی گرانقدر میباشد. او آرزوی دیدن مهدی آل محمد و جانفشانی در رکاب ایشان را داشت و پیوسته در انتظار فرج آل محمد بود و آنچنان امامان را یاری میکرد که امام هادی علیهالسلام در باره او فرمود: وی واقعا از حواریون ما بوده و از کسانی است که به امر خداوند لبیک گفته است. منظور امام هادی کدام امر است؟ همان جمله اول از آیه پیشگفته (یعنی آغاز آیه 52 آل عمران) آنجا که میفرماید:
«یا أیّها الّذین آمنوا کونوا أنْصار اللّه ...». ای کسانی که ایمان آوردهاید، یاور خدا باشید.
به راستی ما انصار خدا و انصار امام زمانمان هستیم؟