معرفی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 3 :
حجت الاسلام والمسلمین علی عربی آیسک عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی سبزوار
حجت الاسلام والمسلمین علی عربی آیسک، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و رئیس دانشکده علوم قرآنی سبزوار، ضمن بیان چگونگی تحصیل خود گفت: تحصیلات ابتدایی خود، در شهر خودم آیسک، از توابع استان خراسان جنوبی به اتمام رسید. بعد از این مرحله، تحصیلاتم در دو ساحت هم حوزه و هم دانشگاه گذشت.
تحصیلات حوزوی را تا پایه شش در حوزه علمیه قم بودم و از پایه شش به بعد، یعنی سطح ۲، ۳ و سطح ۴ را در حوزه علمیه خراسان زیرنظر اساتید مجرب گذراندم.
وی افزود: تحصیلات دانشگاهی خود را از سال ۱۳۸۵ در دانشگاه علوم اسلامی رضوی آغاز کردم و هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در این دانشگاه در رشته علوم قرآن و حدیث به اتمام رساندم. یعنی دوره تحصیلات دانشگاهی من از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۸ به طول انجامید.
حجت الاسلام والمسلمین عربی آیسک، ضمن معرفی مراکزی که در آن تدریس داشته، بیان کرد: مراکزی که بنده تدریس داشتهام بسیار زیاد و متنوع بوده و همچنین در گروههای متنوع مثل فقه و علوم قرآن و حدیث بوده است.
وی ادامه داد: در جامعه المصطفی العالمیه، واحد خراسان، درسهای متعددی از سال ۱۳۹۳ تا سال ۱۴۰۰ تدریس کردهام. همچنین در مدارس حوزه علمیه خراسان نیز تدریس داشتهام. در موسسه تابران، دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه علوم پزشکی هم بهصورت مدعو درسهایی را تدریس کردهام.
حجت الاسلام والمسلمین عربی درباره سوابق پژوهشی و علمی اظهار کرد: مقالاتی که از بنده در این مدت، چاپ شده است که نوعا بیشتر آنها در مدتی بوده است که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بودم. در این مدت بالغ بر ۱۵ مقاله، اعم از علمی_پژوهشی، ترویجی، تخصصی، همایشی و بینالمللی بوده است. برخی از این مقالات، در برخی از جشنواره حائز عنوان برتر هم شده است. هم اکنون هم بیش از ۵ مقاله آماده است و در حال داوری است.
وی با بیان حضور در برخی نشست های علمی خود گفت: در مدتی که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بودهام، به عنوان ارائه کننده، ۳ نشست و ۳ کرسی ترویجی بودم و در ۲ کرسی هم ناقد یا دبیر بودم.دورههای متعدد دانشافزایی را هم در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و هم در دانشگاه حکیم و هم در دانشگاه علوم پزشکی شرکت کردم.
حجت الاسلام والمسلمین عربی آیسک ادامه داد: هماکنون داور برخی از مجلات علمی_پژوهشی مثل آموزههای قرآنی و حدیثی هستم. همچنین داور مقالات حوزه علمیه خراسان در بحث فراخوانها هستم و داور مقالات دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بودم.
وی درباره افتخار آفرینی های خود در طول تحصیل، تطریح کرد: در این مدت با عنایات الهی، افتخاراتی هم داشتم که به صورت مختصر به آنها اشاره میکنم. افتخاری نصیب بنده شد که طلبه ممتاز حوزه علمیه قم در سطح ۱، با معدل ۱۸.۹۶ شدم و همچنین طلبه ممتاز حوزه علمیه خراسان تا اتمام درس خارج، با معدل ۱۹.۶۳ شدم. دانشآموخته رتبه اول، در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه بین ورودیهای خودم بودم.
رئیس دانشکده علوم قرآنی سبزوار گفت: در بخش تدوین پایاننامه سطح ۳ در دهمین فراخوان حوزه علمیه خراسان، پایاننامه ارشد بنده از طرف دانشگاه فرستاده شد و پایاننامه بنده در آن فراخوان، عنوان《شایسته تقدیر》را کسب کرد. در پانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی، پایاننامه دکتری اینجانب ارسال شد و عنوان《شایسته تحسین》را کسب کرد. در هفدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان، به عنوان پژوهشگر برگزیده از بنده تقدیر شد.
وی با معرفی دو اثر با ارزش خود بیان کرد: بنده ۲ کتاب هم تألیف کردهام. در یک کتاب به عنوان یکی از نویسندگان و در دیگری نویسنده تنها بودم. نام دو کتاب بنده، بررسی تحلیلی روایات تفسیری امام رضا(ع) و کتاب آسیب های ادعایی حاکمیت دینی بررسی و نقد قرآنی و روایی است. کتاب روایات تفسیری امام رضا(ع)، به عنوان کتاب سال خراسان در بخش دین تقدیر شد و به عنوان کتاب سال دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم نیز انتخاب شد. همینطور در هجدهمین فراخوان آثار حوزه علمیه خراسان، این کتاب به عنوان رتبه ۲، انتخاب شد.
حجت الاسلام والمسلمین عربی همچنین در المپیاد دانشجویی حضور داشته و در این بازه بیان کرد: حائز رتبه ۳ مرحله اول المپیاد دانشجویی قطب ۳ کشوری شدم و رتبه ۱۳ مرحله نهایی المپیاد دانشجویی سال ۱۳۹۰ در رشته علوم قرآن و حدیث و به همین طریق هم کسب سهمیه کردم برای انتخاب ورود به دانشگاهها. عضویت در بنیاد ملی نخبگان و استفاده از طرح جایگزینی خدمت، عضویت در نخبگان حوزه علمیه خراسان و بهرهمندی از جایزههای این بنیاد، دو دوره دریافت جایزه طرح شهید وزوایی داشتهام.
وی ادامه داد: کتاب بنده که در واقع به عنوان آسیب های ادعای حاکمیتی دینی بررسی و نقد قرآنی و روایی بود، در ۲۷ آذر ۱۴۰۳، در جشنواره بینالمللی فارابی عنوان 《شایسته تقدیر》 گرفت و در واقع با لوحی و جوایز از بنده تقدیر شد.
فعالیتهای دکتر عربی منحصر به پژوهش و علم نبوده و ایشان در بخش فرهنگی نیز فعالیت داشتهاند که دکتر عربی ضمن معرفی اینگونه فعالیتها افزود: در این مدت در کنار فعالیتهای علمی، فعالیتهای فرهنگی هم داشتم. عضویت در هم بسیج طلاب، بسیج اساتید و تبلیغ در شهرهای آیسک و مشهد. همچنین امام جماعت برخی از مدارس بودم. هماکنون نیز امام جماعت دانشکده هستم. سخنرانی در مراسمات مذهبی، حضور در بخش اساتید اخلاق جامع المصطفی العالمیه، ناظر انتخابات شورای نگهبان، استاد مشاور فرهنگی دانشکده علوم قرآنی سبزوار و استاد مشاور انجمن علمی دانشجویی دانشکده بودم.
وی در پایان تصریح کرد: اینها به هر حال فعالیتهای فرهنگی است که وظیفه خودم میدونستم که انجام بدم. سوابق اجرایی هم عرض کردم؛ الان مسئول دانشکده علوم قرآنی هستم و قبلاً مدیر گروه علوم قرآن حدیث دانشکده بودم و همینطور عضویت در هیئت اندیشهورز ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی استان خراسان رضوی که هم اکنون هم عضو این هیئت اندیشه ورز، از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی هستم.