• 1403/12/19 - 09:32
  • - تعداد بازدید: 64
  • - تعداد بازدیدکننده: 60
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معرفی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 6 :

سرکار خانم دکتر سیده فاطمه سلیمی عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی آمل

روایت یک بانوی قرآنی از تحصیل تا تدریس و پژوهش

دکتر سیده فاطمه سلیمی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی آمل، ضمن بیان زندگی‌نامه و تحصیلات خود ، اظهار کرد متولد سال ۱۳۵۹، اهل روستای اوجی‌آباد شهرستان آمل هستم. دوران متوسطه را در رشته علوم انسانی گذراندم و در سال ۱۳۷۸ در رشته زبان و ادبیات عربی دانشگاه علامه طباطبایی تهران پذیرفته شدم. این دوره فرصتی برای آشنایی با اساتید برجسته حوزه ادبیات عرب و معارف قرآنی را برایم فراهم کرد.


وی درباره تحصیلات تکمیلی خود افزود: در سال ۱۳۸۲ در رشته زبان و ادبیات عرب دانشگاه شهید چمران اهواز پذیرفته شدم. آشنایی با مکاتب جهان غرب و رویکردهای اسلامی در حوزه انسان‌شناسی با نگارش پایان‌نامه‌ای در مورد بررسی جایگاه انسان در نمایشنامه‌های توفیق الحکیم آغاز شد. این پژوهش به بررسی تطبیقی جایگاه انسان از دیدگاه غرب و اسلام پرداخت که در این پایان‌نامه بیش از ۳۰۰ منبع معتبر مورد استفاده قرار گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان توضیحاتی درباره این پایان‌نامه گفت: این پایان‌نامه در اواخر سال ۱۳۸۵ با نمره عالی به پایان رسید و دو مقاله علمی‌پژوهشی از آن در مجله نقد ادب عربی دانشگاه یزد و مجله علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد منتشر شد. در سال ۱۳۸۷، فرصت تحصیل در مقطع دکتری در رشته زبان و ادبیات عربی در دانشگاه علامه طباطبایی فراهم شد. در این دوره، با علوم معاصر ادبی و شناختی آشنا شدم.

وی درباره نحوه ورود خود به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اظهار کرد: در سال ۱۳۸۷، به عنوان استاد مدعو (حق‌التدریس) در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (دانشکده علوم قرآنی آمل)، مشغول به کار شدم و در سال ۱۳۸۸ به عنوان عضو هیئت علمی جذب این نهاد قرآنی شدم. با توجه به علاقه فراوان به کاربست منطقی علوم در فهم معنای متن قرآن کریم و شناخت سازه‌های زبانی و موقعیتی در فهم معنا، پایان‌نامه دکتری خود را با عنوان "الدلالات الهامشیة و دورها فی عملیة فهم النص دراسة تطبیقیة علی آی القرآن الکریم" به زبان عربی به نگارش درآوردم.

دکتر سلیمی ادامه داد: این پژوهش به بررسی معانی ضمنی و فراوضعی آیات قرآن و نگاه تأویلی مفسران فریقین پرداخت و بر سیاق زبانی و موقعیتی آیات تمرکز داشت. این رویکرد مطالعاتی، زمینه‌ساز بسیاری از فعالیت‌های پژوهشی بعدی در حوزه‌های زبان‌شناسی، معناشناسی و علوم شناختی شد.

وی در پاسخ به این سوال که درخصوص سوابق آموزشی خود نیز برای ما بگویید، بیان کرد: تدریس در دانشکده علوم قرآنی آمل نیز که از سال ۱۳۸۸ تا حال حاضر ادامه دارد با توجه به تخصص در رشته زبان و ادبیات عرب و نگارش مقالات در حوزه زبان شناسی و معناشناسی در واحدهایی مانند صرف و نحو، علوم بلاغی، معناشناسی، اعجاز ادبی، اعجاز بیانی، نقش علم معانی و بدیع در تفاسیر قرآن و... در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده که با روش‌شناسی منطقی فهم معنای کلام وحیانی در گستره علوم زبانی و شناختی کهن و معاصر صورت می گیرد.

دکتر سلیمی همچنین درباره سوابق پژوهشی خود عنوان کرد: در حوزه فعالیت‌های پژوهشی، تاکنون حدود ۱۹ مقاله علمی‌پژوهشی، ۴ مقاله علمی‌ترویجی و ۱۵ مقاله در همایش‌های ملی و بین‌المللی منتشر کرده‌ام. همچنین، داوری بیش از ۴۰ عنوان مقاله علمی‌پژوهشی، ترویجی و تخصصی در مجلات معتبر دانشگاهی را بر عهده‌ام بوده است. همچنین راهنمایی حدود ۲۵ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و مشاورت ۴ پایان‌نامه دکتری در دانشگاه المصطفی و دانشگاه‌های آزاد را انجام داده‌ام یا در حال انجام هستم. برخی از این پایان‌نامه‌ها به‌خاطر کسب رتبه برتر پژوهشی در هفته پژوهش و پس از گذراندن مرحله داوری، در انتشارات دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به چاپ رسیده‌اند.

وی افزود: علاوه بر این، ۳ پایان‌نامه دیگر نیز مورد پذیرش داوران قرار گرفته‌اند که دو مورد آن در سال ۱۴۰۰ چاپ شده و دیگری در دست اقدام برای چاپ است. دو مورد اخیر به موضوعات وجوه اعجاز و معناشناسی در شکل درسنامه می‌پردازند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، در پاسخ به چیستی سوابق اجرایی خود، پاسخ داد: در حوزه فعالیت‌های اجرایی، از سال ۱۳۹۵ به عنوان مدیر گروه در دانشکده علوم قرآنی آمل مشغول به کار بودم. همچنین از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱ در حوزه‌های علمیه، دانشگاه آزاد و دانشگاه پیام نور به تدریس پرداخته‌ام. عضویت در کمیته‌های همایش‌های ملی و بین‌المللی، مسئولیت ساختاری و پردازش مقالات در همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، احراز رتبه برتر و شایسته تقدیر در نگارش برخی مقالات در همایش‌های ملی، دانشگاهی و حوزوی، کسب رتبه دوم و سوم در جشنواره قرآن و عترت دانشگاه، برگزاری ده‌ها کارگاه‌ آموزشی-پژوهشی و نشست‌های فرهنگی و بصیرتی، و حضور در بیش از ۳۰ کارگاه دانش‌افزایی و توانمندسازی از دیگر سوابق علمی و اجرایی بنده است.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1963
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا