• 1403/08/23 - 08:53
  • - تعداد بازدید: 12
  • - تعداد بازدیدکننده: 12
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به همت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم،

محفل انس با قرآن کریم در مسجد مقدس جمکران برگزار شد

محفل انس با قرآن کریم به مناسبت هفته قرآن و دانشگاه و همزمان با ایام رحلت علامه طباطبایی رحمه الله علیه، ۲۲ آبان، بعد از نماز مغرب و عشا در شبستان کربلا مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

حسن آغاز این محفل، امیرحسین باقری، قاری ممتاز نوجوان، به تلاوت آیاتی از قرآن مجید پرداخت. در ادامه گروه سرود انصار الحجه، دو قطعه‌ درباره شهادت حضرت فاطمه(س) و قرآن کریم اجرا کردند.

در ادامه نیز حجت الاسلام خانی دانشجوی دکتری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و طلبه قرآنی، به تلاوت آیات ۴۸ تا پایان سوره مبارکه فرقان پرداخت. در اثنای این محفل نیز با مطرح کردن پرسش های قرآنی، هدایایی به پاسخ‌دهندگان اعطا شد.

در پایان این محفل حجت الاسلام والمسلمین نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ضمن بیان اهمیت انس با قرآن کریم گفت: خداوند متعال در آیه ۸۲ سوره مبارکه اسرا می‌‌فرماید:《وننزّل من الْقرْآن ما هو شفاءٌ ورحْمةٌ للْمؤْمنین ولا یزید الظّالمین إلّا خسارًا، و ما آنچه را براى مؤمنان مایه درمان و رحمت است از قرآن نازل مى ‏کنیم و[لى] ستمگران را جز زیان نمى‏ افزاید.》

وی ادامه داد: بنابراین آیه، قرآن شفاست همانطور که امام علی(ع) در خطبه ۱۷۶ نهج‌البلاغه می‌فرماید:《 قرآن شفاست از شرک و نفاق.》 قرآن سبب پاکی است چون خودش نور است. چطور قرآنی که نور است برای غیر مومن خسارت می‌شود. نور برای کسی است که از آن استفاده می‌کند.

حجت الاسلام  والمسلمین نقیب با بیان مثالی تصریح کرد: اگر پاک ترین نوشیدنی را در یک ظرف آلوده قرار دهید، دیگر قابل نوشیدن نیست. پس اگر قرآن، در دلی که ظرف قرآن نیست قرار بگیرد، خسارت می‌شود. اگر این قرآن که نور است، در دلی که آلوده است قرار بگیرد اثر ندارد و موجب خسران می‌شود.

وی افزود: خداوند در روز قیامت می‌پرسد:《آیا قرآن بر تو نازل نشد؟》انسان پاسخ می‌دهد که نازل شد اما نتوانستم از آن استفاده کنم. اگر بهترین غذا را به بردی که مریض است بدهیم، غذا را برمی‌گرداند. زمانی می‌توانیم از قرآن استفاده کنیم که شروط تقوا را در وجودمان فراهم کنیم.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بیان کرد: از جمله اقدامات اولیه دولت مهدوی، آموزش قرآن است همانطور که در برخی روایات آمده است: زمانی که حضرت حجت(ع) ظهور می‌کند در محل حکومتش که کوفه باشد، خیمه هایی را  نصب می‌کند که به مردم قرآن آموزش دهد. پس اولین اقدام، آموزش قرآن است.

وی باتوجه به نزدیکی ایام شهادت حضرت فاطمه(س) افزود:  حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یکی از مواردی را که بسیار دوست داشتند، تلاوت قرآن بود. حضرت ابی عبدالله الحسین(ع) نیز بعد از ظهر تاسوعا به حضرت ابالفضل فرمودند:《به لشکر دشمن بگو امشب را به ما امان دهد که می‌خواهم یک شب بیشتر قرآن بخوانم.》


حجت‌الاسلام والمسلمین نقیب گفت: قران مأدبة اللّه است. یعنی سفره خدا است. خداوند سفره ای پر از نعمت را برای بشر باز کرده است. کسی می‌تواند از این سفره استقاده کند که کنار این سفره بشیند
اگر صرفا فقط قرآن را روی طاقچه بگذاریم، سر سفره عقد از آن استفاده کنیم و فقط در مواردی از آن یاد کنیم، از این سفره پر برکت بهره نبرده‌ایم.

وی در پایان با تاکید بر داشتن انس با قران گفت: علامه طباطبایی عمر مبارکش را روی تفسیر قرآن می‌گذارد که بیش از ۲۰ سال طول کشیده است. این تفسیر، هنوز هم نظیری ندارد. ارتباط باید با قرآن کریم زیاد شود که حلال بسیاری از مشکلات است. بسیاری از مشکلات اجتماعی ما بدلیل عدم انس با قرآن است. مبادا از افرادی باشیم که پیغمبر(ص) از ما در باب عدم انس با قرآن، در روز قیامت شکایت کند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1475
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا

تصاویر