• 1404/02/15 - 13:28
  • - تعداد بازدید: 10
  • - تعداد بازدیدکننده: 10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یادداشت عضو هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

به مناسبت فرا رسیدن موسم حج تمتع

به مناسبت فرا رسیدن موسم حج تمتع، حجت الاسلام و المسلمین دکتر نوروزی رییس دانشکده علوم قرآنی ملایر، در یادداشتی به این موضوع پرداخت. 

فصل حج تمتع، یکی از مهم‌ترین و با اهمیت‌ترین زمان‌ها در زندگی مسلمانان است. این ایام مبارک، فرصتی بی‌نظیر برای تقویت معنویت، نزدیکی به خداوند و همبستگی با دیگر مسلمانان از سرتاسر جهان فراهم می‌آورد. با توجه به کلام الله مجید و روایات اهل بیت (ع)، این سفر روحانی و معنوی، نه تنها یک عمل از زائران بلکه پالایش روح و جان آنهاست.

در آیه ۲۷ سوره حج آمده است: “وَ أَذِّنْ فِی النَّاسِ بِالْحَجِّ یَأْتُوکَ رِجَالًا وَعَلَى کُلِّ ضَامِرٍ یَأْتِینَ مِنْ کُلِّ فَجٍّ عَمِیقٍ” (و در میان مردم به حج ندا کن تا با پای پیاده و سواره از هر راه دوری به سوی تو بیایند). این فراخوان الهی، نشان از دعوت عمیق و واقعی خداوند به سوی بندگانش و بیانگر اهمیت این سفر است.

حج، به واقع یک سفر به درون خود است. زائران در این سفر با انجام مناسک مختلف از جمله طواف، عرفات و مِنا، به تفکر و تامل در عمیق‌ترین ابعاد وجودی خود پرداخته و در پی تقویت ارتباط خود با خداوند هستند. آیات قرآن درباره حج تأکید می‌کند که این سفر، نماد بندگی و اطاعت از اوامر الهی است و زائران را به شناخت و قرب الی الله رهنمون می‌سازد. قرآن همچنین می فرماید: فِیهِ آیَاتٌ بَیِّنَاتٌ مَّقَامُ إِبْرَاهِیمَ وَمَن دَخَلَهُ کَانَ آمِنًا وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا وَمَن کَفَرَ فَإِنَّ الله غَنِیٌّ عَنِ الْعَالَمِینَ (آل عمران:97)

در آن نشانه‏ هایى روشن است [از جمله] مقام ابراهیم است و هر که در آن درآید در امان است و براى خدا حج آن خانه بر عهده مردم است [البته بر] کسى که بتواند به سوى آن راه یابد و هر که کفر ورزد یقینا خداوند از جهانیان بی نیاز است .

و در آیه ۳۲ سوره حج می‌خوانیم: “وَ مَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقوَى الْقُلُوبِ” (و هر کس شعائر خدا را بزرگ دارد، در واقع این کار نشانه تقوای دل‌هاست). این آیه نشان می‌دهد که مناسک حج و اعمال آن نه تنها عبادی، بلکه ابزاری برای تقویت تقوا و روحیه معنوی در جامعه اسلامی محسوب می‌شود. از سویی دیگر، مناسک حج فرصتی برای اشتراک‌گذاری تجربیات و فرهنگ‌های مختلف مسلمانان است. از قشرها و ملیت‌های گوناگون در این مراسم شرکت می‌کنند و این همبستگی جهانی، نشان از وحدت مسلمانان در اطاعت از دستور الهی دارد. این اتحاد و برابری، می‌تواند در دنیای امروز، پیام مهمی برای صلح و دوستی میان انسان‌ها باشد.

در پایان، امیدوارم این موسم حج تمتع، برکات و رحمت‌های الهی را به برگزیدگانش ارزانی دارد و باعث تقویت پیوندهای معنوی و اخلاقی میان مسلمانان گردد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 2159
کلمات کلیدی
محمد جوکار
خبرنگار

محمد جوکار

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید