نشست تحلیلی و بررسی شعار سال 1404 با عنوان سال سرمایه گذاری برای تولید در دانشکده علوم قرآنی شیراز

نشست تحلیلی و بررسی شعار سال 1404 با عنوان سال سرمایه گذاری برای تولید با سخنرانی دکتر جعفر قادری نماینده مجلس شورای اسلامی مردم شیراز و زرقان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه با حضور مسؤولان، اساتید و دانشجویان در دانشکده علوم قرآنی شیراز برگزار شد.
دکتر قادری در ابتدا با تسلیت به مناسبت ایام رحلت امام خمینی (قدس سره) به بررسی وضعیت اقتصادی کشور و راهکارهای مقابله با چالشهای موجود و موضوعاتی همچون ضرورت تقویت تولید داخلی، استفاده بهینه از ظرفیتهای کشور، نقش شرکتهای دانشبنیان، تسهیل فضای کسبوکار، سرمایهگذاری خارجی و تأمین مالی واحدهای تولیدی پرداخت.
ایشان با تأکید بر اینکه ایران با وجود منابع طبیعی و انسانی بالا، هنوز نتوانسته اند از تمامی ظرفیتهای به نحو احسنت استفاده کنند، گفت: عوامل متعددی از جمله وابستگی زیاد اقتصاد به درآمدهای نفتی، عدم انعطافپذیری اقتصاد دولتی، مشکلات ساختاری، کمبود سرمایه و فشارهای تحریمی، از جمله دلایل اصلی کندی رشد اقتصادی می باشد.
قادری درخصوص لزوم توجه به اقتصاد دانشبنیان، توسعه فناوریهای نوین، افزایش بهرهوری و کاهش مصرف انرژی چنین مطرح کرد: اقداماتی همچون تصویب قانون «جهش تولید دانشبنیان»، «قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها» و «تسهیل فضای کسبوکار» به عنوان ابزارهایی برای تقویت بنیان اقتصادی کشور است.
نماینده مجلس شورای اسلامی مردم شیراز و زرقان از مهمترین موانع سرمایهگذاری داخلی و خارجی اشاره کرد و بیان نمود: عدم ثبات ارزی، تورم بالا، مشکلات بانکی، عدم حمایت کافی از بخش خصوصی و موانع بوروکراتیک می باشد و پیشنهاداتی همچون ایجاد صندوقهای تضمین، مولدسازی زمینها، آزادسازی سرمایههای ارزی معطل در بانکها، انتشار اوراق ارزی و تسهیل صدور مجوزها نیز به عنوان راهکارهایی برای جذب سرمایه و رفع تنشهای اقتصادی مطرح کرد.
دکتر قادر در پایان، تأکید کرد که اصلاح ساختارها، تقویت اقتصاد غیردولتی، افزایش مشارکت مردم در فرایند تولید و سرمایهگذاری و ایجاد انگیزه در بخش خصوصی، از جمله راهکارهای کلیدی برای رسیدن به یک اقتصاد مقاوم و تابآور است.
نظر دهید