• 1402/08/01 - 23:26
  • - تعداد بازدید: 181
  • - تعداد بازدیدکننده: 180
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم آغاز سال تحصیلی در دانشکده علوم قرآنی شیراز برگزار شد

مراسم آغاز سال تحصیلی جدید با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در دانشکده علوم قرآنی شیراز برگزار شد.

به گزارش ایحا از شیراز، در ابتدا مراسم دکتر زینب روستایی رئیس دانشکده علوم قرانی شیراز پس از خیر مقدم و خوش آمد گویی و نیز محکوم کردن جنایات در حق مردم بی گناه غزه و همایت کردن شجاعانه و از خودگذشتگی گروه های مقاومت را به دانشجویان یادآور شد.

وی با توجه به منویات مقام معظم رهبری در جهت علم آموزی به دانشجویان گفت: ایشان سه وظیفه تحصیل، تهذیب و ورزش به عنوان مهمترین وظایف دانشجویان توصیف می نمایند. الحمدالله در این مجموعه برای یادگیری این سه وظیفه امکانات مورد نیاز موجود است. از جمله غنی ترین کتابخانه در حوزه علوم قرآنی و اساتید مجرب و فضای معنوی که دانشجویان بتوانند استفاده وافر را داشته باشند.

دکتر روستایی در ادامه موفقیت های دانش آموختگان دانشکده را برای دانشجویان شرح داد.

درادامه اسماعیل قزل سفلی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس از دانشجویان خواست تا امید را به جامعه تزریق کنند و سپس افزود: هرچه در دانشگاه رخ دهد، بلافاصله به جامعه تسری پیدا می‌کند. به همین دلیل امام(ره) فرمودند دانشگاه مبدأ تحولات است، پس این جایگاه را بدانیم و بر روی مسائل اندیشه‌ورزی کرده و با یکدیگر گفت‌وگو و مطالعه کنیم و سیر مطالعاتی راه انداخته و از طرح ولایت دانشجویی استقبال کنیم.

وی خواستار توجه دانشجویان به مسائل شهر و استان و محیط پیرامون خودشان در حوزه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شد و بیان کرد: دانشگاه باید نسبت به مسائل مختلف حساسیت داشته باشد و دغدغه‌ها و مشکلات مردم را ببینند و بر روی آن اندیشه‌ورزی کند که چگونه می‌توان از ظرفیت‌های علمی برای حل آن‌ها استفاده کرد.

قزل سفلی با بیان اینکه در سپهر سیاسی کشور دو نوع نگاه به دانشگاه و دانشجو داریم، گفت: یک نوع نگاه انقلابی است که دانشگاه را یک مرکز نخبه‌پرور، مرکز پیشرفت و توسعه و گسترش علم و تربیت مدیران آینده کشور می‌داند و همه پیشرفت‌های کشور را به دانشگاه ختم می‌کند.

وی افزود: یک نوع نگاه هم، نگاه واپسگرای غیرانقلابی است که دانشگاه را مرکز آموزش مهره‌های غربی می‌داند. همان‌هایی که از همه جا ناامید هستند و می‌خواهند به دانشگاه امید تزریق نشود و بی تفاوتی بیشتر غالب شود و دانشگاه را غیرسیاسی و غیرجنبشی می‌خواهند. این نوع نگاه به دانشگاه و دانشجو باعث شده است که در فعالیت‌های دانشجویی شدت ضعف‌هایی در سال‌های گذشته داشته باشیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با طرح این سؤال که نگاه جمهوری اسلامی به دانشگاه چیست، گفت: جمهوری اسلامی هم به دانشگاه افتخار می‌کند و هم نسبت به آن دغدغه دارد. وقتی دانشگاه را با رژیم گذشته مقایسه می‌کنیم شاهد رشد چشمگیر کمی و کیفی دانشگاه‌ها و حرکت‌های علمی آنان هستیم. طی سال‌های پس از انقلاب نخبگان برجسته‌ای در حوزه‌های علمی، فناوری و نظامی در دانشگاه‌ها تربیت شدند.

وی بیان کرد: حضور دانش‌آموختگان دانشگاهی در عرصه‌های مدیریتی در دوران پس از انقلاب را شاهد هستیم و امروز هم تیم مدیریتی در حال جوان شدن است که همگی فارغ‌التحصیلان همین دانشگاه‌ها هستند.

قزل سفلی با بیان اینکه باورهای دینی در دانشگاه‌ها با حضور جوانان تقویت شد، گفت: این‌ها دلایلی است که جمهوری اسلامی به دانشگاه افتخار می‌کند زیرا دغدغه دارد اما در عین حال جریان واپسگرای غربی غیرانقلابی هم در دانشگاه‌ها فعال است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس بیان کرد: از آنجا که نظام جمهوری اسلامی همه مسائل کشور و نظام را در هم تنیده با دانشگاه می‌داند، در حوزه هویت‌زدایی و آرمان‌زدایی توسط جریان واپسگرای غربی دغدغه دارد.

وی با یادآوری اینکه هویت‌زدایی یا همان ایدئولوژی‌زدایی یعنی گرفتن تفکر ارزش و باورهای یک ملت، افزود: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند کسانی که تلاش می‌کنند از دانشجویان ایدئولوژی‌زدایی کنند، حداقل پایبندی آمریکایی‌ها را به ایدئولوژی‌های خود ببینند و از آن‌ها یاد بگیرند که باید هویت خود را حفظ کنند.

قزل سفلی بیان کرد: امروز در حوزه هویت‌زدایی، دشمن به دنبال تحقیر مبانی اندیشه‌ای و رویکردها و پیشرفت‌های کشور و ناامید کردن از آینده کشور و پشیمان‌سازی از حال کشور است یعنی می‌خواهد یک منظومه غیرانقلابی و غیردینی را حاکم کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس اظهار کرد: در جاهایی سند ۲۰۳۰ همین فضا را می‌خواست در مدارس ما دنبال کند تا ناامیدی و احساس بن بست بودن را به جوانان ما تزریق کند. این همان جریانی است که در برخی از متون ما هم ریشه دوانده است یعنی برخی متون دانشگاهی ما هم به این مباحث و رویکرد کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه آرمان‌زدایی یعنی اینکه نسل جوان را نسبت به آینده کشور بی‌تفاوت کنند، گفت: این سؤال مطرح می‌شود که وظیفه دانشجویان در این عرصه چیست. نخست اینکه دانشجویان در کنار درس وارد فعالیت‌های دانشجویی شوند و هرچه می‌توانند کانون و تشکل‌های مختلف را ایجاد کنند آن هم با هر دیدگاه فکری و سلیقه‌ای که هستند زیرا دانشگاه محل شنیدن همین مباحث است و مسئولان دانشگاه هم باید به رشد فعالیت‌های تشکلی و دانشجویی کمک کنند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 375
کلمات کلیدی
مریم زهد
خبرنگار

مریم زهد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید