حجت الاسلام اسماعیلی:
یکی از مهمترین وظایف معاونت فرهنگی، ایجاد ارتباطی سازنده میان استادان، کارکنان، دانشجویان و خانواده هاست
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد اسماعیلی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ضمن بیان مهمترین دستاوردهای این معاونت در این سال تحصیلی، انجام برنامه های فرهنگی صحیح و کارآمد در کنار توجه به مسائل آموزشی و علمی را جهت تربیت دانشجویان تراز انقلاب اسلامی، لازم و ضروری عنوان کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد اسماعیلی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ضمن بیان مهمترین دستاوردهای این معاونت در این سال تحصیلی، انجام برنامه های فرهنگی صحیح و کارآمد در کنار توجه به مسائل آموزشی و علمی را جهت تربیت دانشجویان تراز انقلاب اسلامی، لازم و ضروری عنوان کرد.
سید محمد اسماعیلی یکی از مهمترین معضلات فرهنگی در حال حاضر در سطح دانشگاه را تأمین مالی اجرای برنامه ها عنوان کرد و افزود: بحمدلله با تلاش همه همکاران عزیز به ویژه اساتید و کارکنان دلسوز و متعهد با معضل و مشکل فرهنگی خاصی در دانشگاه روبرو نشده ایم. دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم واقعا شاخص هستند و همواره از نظام اسلامی و ولایت فقیه حمایت کرده اند.تنها مشکلی که ما در اجرای برنامه های فرهنگی با آن روبرو هستیم، کمبود بودجه است، البته در همه دانشگاه ها این مشکل وجود دارد، اما در دانشگاه ما با توجه به اینکه بودجه دولتی برای برنامه های فرهنگی نداریم، این مشکل بیشتر محسوس است،
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی کاروان های زیارتی عتبات عالیه در دانشگاه ، بیان کرد: بحمدلله با عنایت قرآن و اهل بیت علیهم السلام و تلاش مسئولان دانشگاه، کاروان زیارتی عتبات عالیات در کشور عراق ویژه زائران زیارت اولی راه اندازی شد و تا کنون 80 نفر از دانشجویان به این سفر معنوی اعزام شده اند. همچنین در سال گذشته 500 نفر نیز در غالب کاروان های دانشجویی عازم مشهد مقدس گردیدند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در بخش دیگری به طور مختصر، اقدامات مهم در حوزه امور دانشجویی را بیان کرد و افزود: در سال گذشته در حوزه دانشجویی فعالیت های چشمگیری انجام گرفت. استاندارد سازی تجهیزات خوابگاه ها و رفع کمبودهای ضروری آنها ، تجهیز ساختمان های خوابگاهی به سیستم اطفاء حریق و تجهیزات لازم، جعبه های کمک های اولیه و بهسازی و زیبا سازی فضای داخلی و بیرونی، راه اندازی سامانه حضور و غیاب دانشجویان خوابگاهی، ارتقای سطح خدمات رفاهی و تغذیبه دانشجویان، حمایت از فعالیت های ورزشی، حمایت از تشکل های دانشجویی، پرداخت وام دانشجویی بالغ بر 6 میلیارد و 450 میلیون تومان و فعال کردن شورای صنفی، اقداماتی مهم و تأثیرگذار در جهت ایجاد بستری مناسب برای تحصیل دانشجویان و علاقه مندان ساحت مقدس و نورانی کلاام الله مجید می باشد.
وی اظهار کرد: معاونت فرهنگی در دانشگاه، نقش مؤثری در حوزه تربیت دانشجویان در تراز انقلاب اسلامی دارد، البته باید توجه داشت که کار فرهنگی کردن و تأثیری گذاری در رشد و ارتقای دانشجویان بستگی به همه بخش های دانشگاه و معاونت های مختلف دارد، زیرا نحوه تعامل و برخورد با دانشجو در همه بخش های دانشگاه در روحیه دانشجویان و تربیت آنان مؤثر است.
اسماعیلی افزود: به صورت کلی می توان گفت برای تربیت دانشجوی در تراز انقلاب اسلامی باید عوامل و محورهای تأثیر گذار در برنامه های فرهنگی دانشگاه تقویت شوند، این محورهای مؤثر عبارتند از: اساتید، کارکنان، دانشجویان و خانواده های آنان، ارتباط بیشتر و سازنده این محورها با یکدیگر موجب پیشبرد برنامه های فرهنگی و تأثیرگذاری آن می شود؛ بنابراین باید گفت یکی از مهمترین وظایف معاونت فرهنگی، ایجاد ارتباط و تعامل سازنده بین اساتید، کارکنان، دانشجویان و خانواده های آنان است.
وی در ادامه با قدردانی از توجه بخش های مختلف دانشگاه ، مسئولان، کارشناسان، استادان و همچنین دانشجویان به تقویت و کاربردی سازی مسائل فرهنگی در دانشگاه، به بیان مهمترین برنامه ها و اقدامات این بخش در این سال تحصیلی پرداخت.
فرهنگ سازی اخلاق و ارزش های اسلامی در محیط دانشکده ها و خوابگاه، گفتمان سازی اندیشه های امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهدا، برگزاری دوره سیر مطالعاتی (مباحث اعتقادی به ویژه مبحث امامت)، برگزاری اردوهای زیارتی و راهیان نور، فضا سازی محیط های آموزشی و خوابگاه ها با جلوه های بصری قرآن و روایی و برگزاری شایسته مراسمات مذهبی، مناسبتی، دعا و مراسمات هفتگی، مهمترین برنامه هایی بود که از سوی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه عنوان شد.
حجت الاسلام اسماعیلی در خصوص شاخص ها و ملاک برنامه ریزی های فرهنگی در دانشگاه گفت: برنامه ریزی های فرهنگی در دانشگاه بر اساس سیاست ها و راهبردهای کلی و اعلام شده دانشگاه است که این معاونت تمام تلاش خود را برای رسیدن به اهدافی که تعیین شده به کار می بندد. بحمدلله با عنایت ویژه ریاست محترم دانشگاه نسبت به مسائل فرهنگی و نیز با تلاش رؤسای محترم دانشکده ها، کارکنان و دانشجویان عزیز، برگزاری برنامه ها و مراسمات مذهبی به خوبی اجرا می شود.
وی افزود: درخصوص اینکه تا چه میزان برنامه های فرهنگی در دانشگاه اجرا شده و تأثیر گذار است باید گفت علاوه بر گزارش های میدانی که به صورت لحظه ای از کارشناسان فرهنگی در دانشکده ها دریافت می گردد، کلیه فعالیت های این معاونت از سوی مدیر نظارت و ارزیابی دانشگاه مورد ارزیابی قرار می گیرد و نتایج ارزیابی های گذشته نشان می دهد که الحمدلله در سطح قابل قبولی فعالیت های فرهنگی در دانشگاه انجام گرفته است، هر چند تا رسیدن به سطح مورد انتظار فاصله داریم به همین دلیل تلاش می کنیم که ان شالله برنامه های فرهنگی متناسب با نیاز دانشجویان و با هدف فرهنگ سازی در سطح کلان جامعه ارائه گردد.