در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار شد :
بررسی و نقد مبانی و روش شناسی علامه مدرس نامی در تفاسیر مواهب الرحمن و نامی
جلسه دفاعیه دانشجو احمد پرهیزگار رشته تحصیلی علوم قرآنی - گرایش ادبی در مقطع کارشناسی ارشد با عنوان: بررسی و نقد مبانی و روش شناسی علامه مدرس نامی در تفاسیر مواهب الرحمن و نامی با راهنمایی دکتر مسعود اقبالی و داوری دکتر مجید چهری در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار گردید.
در بخشی از این پایان نامه می خوانیم:
یکی از اندیشمندان کرد مسلمان "علامه عبدالکریم مدرس" است که دو تفسیر "مواهب الرحمن" و " نامی" را به زبانهای عربی و کردی نوشته است.
بررسی و نقد مبانی و روش شناسی علامه مدرس در تفاسیر مواهب الرحمن و نامی؛ به محققین علوم قرآنی این امکان را می دهد که معیارهای صحیح و اصولی تفسیر متن و بکارگیری درست عقل در تفسیر قرآن و بازگردانی آیات به زبانهای غیر عربی را به خوبی فرا گیرند.
مدرس در تفسیر مواهب با نگاه به جامعه آماری وسیع خود گام در راه تفسیر نهاده و در تفسیر نامی تفسیرش را برای یک قوم مخصوص که طبعاً جامعه هدف متفاوت تری نسبت به طیف قبلی محسوب می شوند و متقاضی مسائل خاصی هستند به تفسیر اشتغال یافته است.
تحقیق حاضر به روش توصیفی نگارش یافته است و در پایان نحوه کار مدرس در تفسیر، روش و گرایش های او در هر دو تفسیر، شباهت ها و تفاوت های وی مشخص می شود.
مهمترین سرفصل های این پایان نامه عبارتند از:
بررسی و تبیین مبانی و روش شناسی علامه مدرس در تفسیر مواهب الرحمن
- مصادر مدرس در تفسیر مواهب
- تفسیر ماثور در مواهب
- رویکرد مدرس به اسرائیلیات
بررسی و تبیین مبانی و روش شناسی علامه مدرس در تفسیر نامی
- تفسیر ماثور در نامی
- منهج مدرس در تفسیر به رأی
- منهج فقهی مدرسس در نامی
تبیین وجوه اشتراک و افتراق دو تفسیر در روش شناسی تفسیری
این پایان نامه در نهایت با کسب درجه عالی در این دانشکده پذیرفته شد.