• 1402/07/29 - 13:53
  • - تعداد بازدید: 517
  • - تعداد بازدیدکننده: 509
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
حجت الاسلام اسماعیلی بیان کرد:

برنامه های فرهنگی دانشگاه متناسب با نیازهای جامعه و نسل جوان برنامه ریزی و اجرا می شود

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قران کریم در گفت و گویی به ارائه گزارشی از فعالیت ها و برنامه های این معاونت در سال تحصیلی پرداخت.

به گزارش ایحا، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد اسماعیلی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ابتدا به بیان اهداف و رسالت های اصلی فرهنگی این دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: رسالت اصلی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تربیت دانشجویان در تراز انقلاب اسلامی است، با توجه به اینکه برای رسیدن به این هدف باید عوامل و محورهای تأثیر گذار در برنامه های فرهنگی دانشگاه تقویت شوند، این محورهای مؤثر عبارتند از: اساتید، کارکنان، دانشجویان و خانواده های آنان، ارتباط بیشتر و سازنده این محورها با یکدیگر موجب پیشبرد برنامه های فرهنگی و تأثیرگذاری آن می شود.

وی با اشاره به مهمترین برنامه های دارای اولویت معاونت فرهنگی و دانشجویی گفت: فرهنگ سازی اخلاق و ارزش های اسلامی در محیط دانشکده ها و خوابگاه ها، برگزاری دوره های بصیرت افزایی، فضاسازی محیط آموزشی، اداری و خوابگاه ها با تصویر سازی دینی و قرآنی، گفتمان سازی اندیشه های امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهدا، برگزاری مستمر مراسمات مذهبی، اردوهای علمی و جهادی و نیز برگزای مسابقات فرهنگی و دینی از مهمترین برنامه های فرهنگی دانشگاه می باشد.

حجت الاسلام اسماعیلی توجه به برنامه های فرهنگی در سطح دانشگاه و دانشکده ها را مهم و ضروری عنوان کرد و افزود: بحمدلله با تلاش رؤسای محترم دانشکده ها، کارکنان و دانشجویان عزیز به برنامه های فرهنگی توجه ویژه ای صورت می گیرد، برگزاری برنامه ها و مراسمات مذهبی به خوبی در دانشکده ها اجرا می شود، همین جا لازم می دانم از همه عزیزان تشکر و قدرانی نمایم، به ویژه از مسئولان و اعضای محترم هیئت الرسول در دانشکده ها و در دفتر مرکزی، کانون های مختلف و انجمن های علمی دانشجویان که بحمدلله برنامه ها را به نحو شایسته ای برگزار می کنند. در همین تابستان گذشته تعدادی از دانشجویان ما در اردوی جهادی شرکت داشتند و نیز در طرح نشاط که با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شده 150 نفر از دانشجویان ما در این طرح مشارکت داشتند و در امکان مذهبی و بقاع متبرکه برنامه های آموزشی و فرهنگی اجرا کردند.

وی با بیان اینکه برنامه های فرهنگی دانشگاه متناسب با نیازهای روز جوانان و با هدف فرهنگ سازی در سطح کلان جامعه طراحی شده است، اظهار کرد: برنامه های فرهنگی متناسب با نیازهای روز جوانان و با هدف فرهنگی سازی در سطح کلان جامعه طراحی شده است. بحمدلله تاکنون فارغ التحصیلان این دانشگاه بسیار موفق بوده اند و عده زیادی از فارغ التحصیلان این دانشگاه جذب مراکز علمی و فرهنگی کشور شده اند. بسیاری از دانشجویان این دانشگاه در آموزش و پرورش جذب شده اند یا الان عضو هیأت علمی دانشگاه ها هستند و یا در پست های دیگر مشغول به خدمت هستند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه به بیان برنامه های معاونت جهت الگو شدن دانشجویان در جهت فرهنگ سازی در جامعه پرداخت و افزود: از مهمترین اولویت های فرهنگی ما تربیت قرآنی دانشجویان هست و بحمدلله با استفاده از اساتید و کارکنان دلسوز و متعهد در این راستا دانشگاه تا کنون موفق عمل کرده است. دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم واقعا شاخص هستند و همواره از نظام اسلامی و ولایت فقیه حمایت کرده اند، به عنوان نمونه در اغتشاشات سال گذشته در دانشگاه ما هیچ موردی در حمایت از اغتشاشات نداشتیم و همواره دانشجویان ما موضع گیری های شجاعانه ای در دفاع از نظام و حمایت از نیروهای انقلابی داشته اند؛ از این رو همواره رئیس محترم دانشگاه از اساتید و کارکنان دانشگاه خواسته است که توجه ویژه ای به دانشجویان داشته باشیم و آنان را مانند فرزندان و عضوی از خانواده خود بدانیم. با این نگاه و دلسوزی قطعا می توان تعامل بیشتری داشته باشیم.

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود صرف هزینه در جهت اعتلای فرهنگ قرآنی و انقلابی در جامعه را بسیار ضروری دانست و گفت: یکی از رویکردهای رئیس محترم دانشگاه افزایش بودجه های فرهنگی است و در جلسات مختلف در دانشگاه این رویکرد وجود دارد، اما متأسفانه سقف بودجه فرهنگی نسبت به نیازهای موجود محدود است، از این رو تأکید بیشتر رئیس محترم دانشگاه بر این است که رؤسای محترم دانشکده ها نیز باید تلاش کنند با ارتباط با مراکز فرهنگی و خیران بر رونق برنامه های فرهنگی بیافزایند.

حجت الاسلام سید محمد اسماعیلی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت های فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: برنامه های فرهنگی در دانشگاه همواره متناسب با شرایط موجود در کشور و نیازهای فرهنگی جوانان با توجه به دستورالعمل های وزارت علوم، برنامه ریزی و اجرا می شود.

وی افزود: در سال تحصیلی گذشته با توجه به موضوعاتی که در حوزه بصیرت افزایی نیاز بود، برنامه های مهمی در این خصوص انجام شد. برگزاری مراسمات مذهبی، برگزاری یادواره شهدا، اردوهای راهیان نور، اردوهای جهادی، نشست های بصیرت افزایی، پیگیری اعزام دانشجویان نخبه به عتبات عالیات و مشهد مقدس و ... بخشی از این برنامه ها در سال تحصیلی گذشته بود.

اسماعیلی بیان کرد: همچنین در بخش ارتباط و همکاری های فرهنگی با سایر مراکز فرهنگی نیز اقدامات شایسته ای از سوی این معاونت انجام شده که حضور دانشجویان در طرح نشاط معنوی اوقاف یکی از این برنامه ها بود.

وی افزود: همچنین مدیریت کمیته تدبر و روش تفسیر کنگره بین المللی اندیشه های تفسیری مقام معظم رهبری نیز از دیگر همکاری های این معاونت با مراکز فرهنگی بیرونی است. بر همین اساس تا کنون 100 مقاله از اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن برای این کنگره ارسال شده و 4 پیش نشست از سوی اعضای محترم هیأت علمی دانشگاه برگزار شده و نیز 150 مقاله از مقالات کنگره توسط اساتید دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفته است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه از تشکیل 68 تشکل دانشجویی در دانشکده های علوم قرآنی خبر داد و اظهار کرد: در مجموع 18 دانشکده علوم قرآنی 68 تشکل دانشجویی تحت عنوان شورای صنفی (34 تشکل) و همیاران سلامت(34 تشکل) در بخش خواهران و برادارن برقرار است که وظایف این تشکل ها ایجاد بستر مناسب برای تقویت و شکوفایی استعدادها و بروز خلاقیت های اجتماعی، علمی و فرهنگی دانشجویان می باشد.

وی در ادامه با بیان گزارشی از اقدامات این معاونت در حوزه مشاوره و سلامت و مدیریت دانشجویی اظهار کرد: بخش مشاوره دانشگاه با توجه به فعالیت های چشمگیری که داشت، بحمدلله سال گذشته از طرف معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و مدیر کل دفتر مشاوره سلامت، مورد تقدیر قرار گرفت. در سال تحصیلی گذشته با 30 استاد روان شناس به عنوان مشاوران سلامت روح و جسم در دانشکده ها همکاری شد.

حجت الاسلام اسماعیلی گفت: کلیه دانشجویان عزیز در سامانه سجاد (سلامت جسم و روان) ثبت نام شده اند و تست های ابتدایی روانشناسی از آنان به عمل آمده است. 36 کارگاه سلامت جسم و روان ویژه دانشجویان در سال گذشته برگزار شد و مسئولان اداره مشاوره و سلامت دانشگاه همواره در دوره های مشاوره وزارت عتف حضور فعال و چشمگیری داشتند.

در حوزه دانشجویی نیز  6 میلیارد و 450 میلیون تومان وام دانشجویی به متقاضیان ترم گذشته پرداخت شد. صدور 3000 کارت دانشجویی، انعقاد قرار داد بیمه حوادث دانشجویی برای 2600 دانشجو ، برگزاری بیش از 10 جلسه کمیسیون موارد خاص جهت رفع مشکل تحصیلی دانشجویان، سرو 10 هزار و 500 غذا در نیمسال دوم با هزینه ای بالغ بر 3 میلیارد و 860 میلیون تومان ، برگزاری مسابقات هفته تربیت بدنی و هفته خوابگاه و فعال کردن شورای صنفی بعد از دو سال تعطیلی به علت کرونا ، بخشی از اقدامات حوزه مدیریت دانشجویی در دانشگاه بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 370
کلمات کلیدی
مدیر سایت ایحا
خبرنگار

مدیر سایت ایحا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید