معرفی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 4 :
جناب آقای دکتر جواد کارخانه عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی ملایر

دکتر جواد کارخانه، محقق و استاد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، با سابقهای غنی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی، یکی از چهرههای فعّال و تأثیرگذار در حوزه علوم و معارف قرآنی به شمار میرود.
زندگینامه و تحصیلات
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دکتر جواد کارخانه در گفتگو با خبرنگار ما، خود را اینگونه معرفی کرد: من متولد روستای کارخانه، از توابع شهرستان کنگاور در استان کرمانشاه هستم. مقاطع ابتدایی و متوسطه اول را در روستای خود گذراندم و بهدلیل نبود مدرسهای در مقطع متوسطه دوم، در شهر کنگاور به ادامه تحصیل پرداختم. بعد از شرکت در کنکور سال 1379، در دانشگاه خوارزمی تهران در رشته زبان و ادبیات عربی پذیرفته شدم و مقطع کارشناسی را تا سال 1382 به پایان رساندم.»
وی افزود: تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در گرایش زبان و ادبیات عربی در دانشگاه علامه طباطبایی ادامه دادم و این مقطع را نیز تا سال 1385 به اتمام رساندم. در مقطع دکتری، در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران پذیرفته شدم و تا سال 1390 موفق به اتمام این مقطع شدم.
فعالیتهای آموزشی و پژوهشی
دکتر کارخانه درباره فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود، گفت: پس از اتمام تحصیلات، مشغول به انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی شدم. باید ذکر کنم که در دوره کارشناسی ارشد، در حوزه ترجمه متون نیز فعال بودم. در مقطع دکتری، فعالیتهای مختلفی از جمله پژوهش، ترجمه و تدریس در دانشگاههای پیام نور، آزاد و مراکز آموزشی دیگر داشتم.
وی ادامه داد: بعد از شرکت در فراخوان جذب هیئت علمی وزارت علوم، در مصاحبههای علمی و عمومی دانشگاههای متفاوتی شرکت نمودم. در نهایت، به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم پذیرفته شدم و از سال 1391 در این مرکز قرآنی فعال هستم.در حوزه آموزشی در عناوین مختلف درسی مرتبط با رشته تحصیلی ام مسئولیت تدریس را بر عهده داشتم.
دکتر کارخانه افزود: در حوزه پژوهش نیز موفق به انتشار 35 عنوان مقاله شدهام که از این تعداد، حدود18 عنوان علمی-پژوهشی، تعدادی علمی-ترویجی و سایر مقالات در همایشهای ملی و بینالمللی منتشر شده است. همچنین در داوری و ارزیابی مقالات با حدود10 مجله معتبر همکاری دارم.
وی ادامه داد: در بیش از 20 پایاننامه کارشناسی ارشد استاد راهنما بودهام و در موارد زیادی بهعنوان داور فعالیت داشتهام. همچنین در حدود 30 کارگاه دانشافزایی شرکت کردهام که برخی از آنها بهوسیله دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و دیگر کارگاهها از نهادهای دیگر برگزار شدهاند. در حیطه نقد کتاب نیز در چند سال اخیر، به صورت مستمر در هفته و ماه پژوهش، در جلساتی با حضور دانشجویان ناقد برخی تألیفات بودهام.
دکتر کارخانه در پایان با افتخار افزود: در سال 1400 به عنوان نفر دوم پژوهشگر برتر اساتید دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم انتخاب شدم و همچنین در سطح دانشکده، در سال 1397 مفتخر به دریافت عنوان پژوهشگر برتر شدم، که همه اینها از عنایات پروردگار و قرآن کریم است.
فعالیتهای علمی و اجرایی
دکتر کارخانه همچنین بیان کرد: «چند سال است که در دانشکده ملایر به عنوان مدیر گروه فعالیت دارم و همچنین مدیر مسئول نشریه دانشجویی 《بصیر》 هستم که تا کنون 9 شماره آن منتشر شده و شماره 10 نیز به زودی منتشر خواهد شد.»
وی با اشاره به فعالیتهای دیگر، افزود: «به عنوان مشاور انجمنهای علمی دانشجویی و استاد راهنمای پژوهشی در دانشکده علوم قرآنی ملایر فعالیت داشته و همچنین در هیئت تحریریه برخی مجلات همکاری دارم. همچنین توفیق عضویت در کمیته های علمی و اجرایی مختلف نیز داشته ام. ازجمله آن موارد:
عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس بین المللی ادبیات و پژوهش های تطبیقی در آن .
عضو کمیته ارزیابی مقالات یازدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی .
عضو کمیته علمی یازدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی .
عضو کمیته ارزیابی مقالات دوازدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی .
عضو انجمن علمی قرآن و عهدین ایران.
عضو کمیته علمی دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه .
عضو کمیته داوری دومین کفرانس ملی علوم انسانی و توسعه .
عضو هسته پژوهش مطالعات ادبی و زبانشناسی قرآن کریم دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم .
عضو کمیته علمی دومین همایش ملی نهج البلاغه در آراء و اندیشه اسلام شناسان .
عضو کارگروه پژوهش و آموزش عالی شورای قرآن استان همدان .عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم.
همکاری با کمیته دستگاهی کرسی های علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم.
نشستهای علمی و ترویجی
دکتر کارخانه اظهار کرد:در سلسله نشستهایی تحت عنوان کرسی های علمی-ترویجی که اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه ها ارائه بحث دارند.در چندین مورد به عنوان ناقد و همچنین دبیرعلمی جلسه توفیق همکاری داشته ام.
دکتر جواد کارخانه با تلاش و پشتکار فراوان در حوزه آموزش، پژوهش و ترجمه متون تخصصی، یکی از چهرههای برجسته و تاثیرگذار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بهشمار میروند و با فعالیتهای بینظیر خود، به پیشبرد علوم و معارف قرآنی کمک شایانی کردهاند.