نشست نقد و بررسی کتاب الگوی سوم، در راستای تبیین زن تراز انقلاب اسلامی در اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب(دام ظله) در حرم مطهر شاهچراغ(علیه السلام)
به گزارش ایحا از شیراز: در راستای همایش بین المللی اندیشههای قرآنی امام خامنهای(مدظلهالعالی) و با هدف آشنایی عموم مردم، بویژه نسل جوان و طلاب و دانشجویان با این اندیشه های متعالی و همچنین بسط و گسترش روحیه پژوهش در آثار و اندیشههای قرآنی در بین اندیشمندان، محققان، اساتید حوزه و دانشگاه و علما و روحانیون، سلسله نشستهای علمی- تبیینی، به همت معاونت علمی، آموزشی و پژوهشی حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم(علیهماالسلام)، برنامهریزی شده است. که نخستین نشست با موضوع «تبیین زن تراز انقلاب اسلامی در اندیشههای قرآنی امام خامنهای(مدظلهالعالی)» و کتاب «الگوی سوم، الگوی رفتاری زن در خانواده و جامعه» معرفی، نقد و بررسی گردید.
در این نشست که در تالار اندیشه کتابخانه حرم مطهر برگزار شد، دکتر زینب روستایی رئیس دانشکده علوم قرآنی شیراز و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و خانم طاهره عبدی مدیر خانواده و بانوان معاونت فرهنگی، اجتماعی و تبلیغات اسلامی حرم مطهر به تبیین و نقد و بررسی این کتاب پرداختند.
دکتر روستایی اهمیت خانواده در اسلام را چنین بیان کرد: خانواده به عنوان هستهی اصلی جامعه، از اهمیت بالایی برخوردار است و زن به عنوان عضوی از خانواده، نقش مهمی در حفظ و استحکام آن ایفا میکند. و زن به عنوان مادر، نقش تربیت فرزندان و به عنوان همسر، نقش حفظ آرامش و صمیمیت در خانواده را بر عهده دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه درباره زن در جامعه اسلامی تصریح کرد: زن در جامعه اسلامی، میتواند در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی حضور فعال داشته باشد و نیز در امر به معروف و نهی از منکر، حفظ ارزشهای اسلامی و پیشرفت جامعه نقش مهمی ایفا میکند.
ایشان در خصوص الگوی سوم نه شرقی نه غربی اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) زن مسلمان ایرانی، الگوی سوم را ارائه میدهد که زن میتواند عفیف، محجبه و شریف باشد و درعین حال، در متن و مرکز باشد. زن در تعریف غالباً شرقی، همچون عنصری در حاشیه و بینقش در تاریخسازی، معرفی میشود. و در تعریف غربی، زن به عنوان موجودی که جنسیت او بر انسانیتش اولویت دارد و ابزاری جنسی برای مردان و در خدمت سرمایهداری جدید است، معرفی میشود.
روستایی عدم استثنا زن و مرد در جامعه را چنین برشمرد: اسلام وقتی که می گوید: « والْمؤْمنون والْمؤْمنات بعْضهمْ أوْلیاء بعْضٍ یأْمرون بالْمعْروف وینْهوْن عن الْمنْکر» یعنی مؤمنین و مؤمنات در حفظ مجموعهی نظام اجتماعی و امر به معروف و نهی از منکر همه سهیم و شریکند؛ زن را استثناء نکرده. ما هم نمیتوانیم زن را استثناء کنیم. مسئولیت ادارهی جامعهی اسلامی و پیشرفت جامعهی اسلامی بر دوش همه است؛ بر دوش زن، بر دوش مرد؛ هر کدامی به نحوی بر حسب توانائیهای خودشان. بحث سر این نیست که زن آیا میتواند مسئولیتی در بیرون از منزل داشته باشد یا نه - البته که می تواند، شکی در این نیست؛ نگاه اسلامی مطلقاً این را نفی نمی کند.