از سوی امور پژوهش
نشست علمی بررسی کتاب خوانشی هرمنوتیکی از نظریه اعجاز قرآن در دانشکده علوم قرآنی شیراز

به گزارش ایحا از شیراز: به مناسبت ماه پژوهش نشست علمی بررسی کتاب خوانشی هرمنوتیکی از نظریه اعجاز قرآن با ارائه دکتر مهدی پیچان استاد دانشگاه در دانشکده علوم قرآنی شیراز برگزار شد.
دکتر پیچان پس از معرفی این کتاب بر اهمیت عوامل مختلف در فهم دقیق یک متن، به ویژه متون دینی، به مواردی همچون مخاطب اولیه، شرایط تاریخی و فرهنگی زمان نگارش، ساختار زبانی و پیشفرضهای مفسر و خواننده اشاره کرد.
ایشان به یکی از نکات برجسته این کتاب اشاره کرد و گفت: درک صحیح یک اثر، مستلزم بازسازی ذهنیت مؤلف اصلی در زمان و مکان نگارش است و کتاب هرمنوتیک در سه بخش نظریه صرفه، اعجاز ادبی و اعجاز علمی قرآنی نگارش شده است.
استاد دانشگاه در بخش صرفه با بررسی شرایط تاریخی و فکری اندیشمندانی مانند سید مرتضی و نظام،اظهار داشت: نظریه صرفه تحت تأثیر عوامل اجتماعی، فرهنگی و فلسفی زمان خود شکل گرفته است. و بین اعجاز ادبی و بیانی، «اعجاز درونی» و اعجاز صرفه «اعجاز بیرونی» تمایز قائل شدند.
پیچان در ادامه بیان کرد:نقد نظریه صرفه، مبتنی بر یک پرسش فلسفی است و این نظریه از فلسفه یونان تأثیرپذیری دارد. و با اشاره به سابقه تاریخی اعجاز علمی آن را محصول تفکر مدرن و تلاش برای تطبیق آموزههای دینی با یافتههای علمی مطرح کرد.